Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu îl calcă în picioare pe Cioloș: 'Este creier pane ce spune'

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu îl critică în termeni duri pe Dacian Cioloș pentru demersul de a se propune și de a accepta să fie premier desemnat, în condițiile în care este evident lipsit de șanse în formarea unei majorități parlamentare. „Este o brigadă artistică. Așa se făcea înainte de 1989, se făcea brigadă la întreprindere. Numai că brigada asta artistică se desfășoară pe socoteala nenorociților, că sunt mulți în țara asta și mai urmează”, comentează gazetarul, cu referire la criza politică.

CTP afirmă, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24, că argumentația lui Dacian Cioloș referitoare la responsabilitate politică este „creier pane”.

„Mă gândesc ce o fi fost în mintea domnului Cioloș. Ce duci ca să ce? Domnul Cioloș știa foarte bine ce urmează, că se duce de pomană în sediul ăla din Modogan. Adică PNL ce o să facă? Se duce domnul Cioloș și PNL-ul spune 'Ei, dacă ai venit matale, domnul Cioloș, atunci noi îl dăm pe Cîțu jos, ești matale prim-ministru și venim și noi la guvernare pe acolo pe lângă voi'. A făcut tot baletul ăsta dezgustător și care s-ar putea să continue. Astăzi i s-a dat flitul general de la PNL. Ce va face în continuare? Vrea să meargă cu guvern în parlament. Ne declară că o face ca să arate cât de responsabil e USR PLLUS, cum vrea el să se implice, să nu dea bir cu fugiții în actul de guvernare. Este creier pane ce spune. Păi dacă nu voiai să dai bir cu fugiții rămâneai la guvernare acum două săptămâni. În primul rând nu ar fi trebuit să fie variantă de premier a USR PLUS. USR nu se afla în situația în care să ofere un premier, pentru că dat afară PNL de la guvernare, practic fiind într-o alianță cu PSD și AUR. Prin urmare, în această alianță trebuia să se discute un premier al acestei alianțe. Așa se face”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

CTP este de părere că Hunor Kelemen, liderul UDMR, ar fi avut mai multe șanse de a forma o majoritate parlamentară, iar desemnarea acestuia în funcția de prim-ministru ar fi fost o soluție mai bună decât desemnarea lui Dacian Cioloș.

„Președintele Iohannis și-a asumat desemnarea lui Cioloș, nu a justificat lucrul acesta și ar fi trebuit să-l justifice. A apărut și ne-a spus - «Eu l-am ales pe domnul Cioloș. De ce? Treaba mea.» Păi nu e treaba exclusivă a domnului președinte pentru că în constituție scrie că cel desemnat trebuie ales în ideea că are cele mai multe șanse să alcătuiască o majoritate. Sigur că președintele poate să numească și portarul din Modrogan, are această cădere. Dar, în constituție se precizează asta. Domnul Iohannis nu a venit să ne spună: «L-am ales pe domnul Cioloș pentru că ar avea cele mai mari șanse să facă o majoritate». Nu, domnul Cioloș are șansele cele mai mici să facă o majoritate în momentul de față.

Ar fi avut, după părerea mea, șanse mai mari decât domnul Cioloș domnul Kelemen Hunor. Eu m-am gândit, atunci, că ar fi o soluție să-l desemneze pe domnul Kelemen Hunor, care a fost propunerea UDMR. UMDR a avut propunere. Domnul Kelemen Hunor, care a făcut dovada echilibrului, a responsabilității. Este un politician matur, un politician capabil, după părerea mea de a conduce un guvern, făcând diverse concesii, înțelegându-se cu unii, cu alții. Ar fi putut domnul Iohannis să-l desemneze pe domnul Kelemen Hunor.

Eu nu uit discursul de la congresul PNL al domnului Kelemen. Extraordinar. A fost discursul cel mai chibzuit, cel mai responsabil și cel mai românesc din sala aia de 5000 de oameni. Ar fi putut să-l desemneze pe domnul Kelemen premier. Sigur, se păstrau în coaliție proporțiile, adică miniștrii cei mai mulți PNL, apoi USR, apoi UDMR, cu premier de la UDMR. Adică avem două partide care erau în coliziune frontală și, practic, după cum se vede cât se poate de clar, imposibil de realizat între ele o înțelegere... Foarte bine, avem un al treilea partid în coaliție, îl punem pe domnul Kelemen și avem un guvern.

Nu știu dacă ar fi reușit până la urmă domnul Kelemen să-i pună la un loc pe cei de la PNL și pe cei de la USR, dar avea șanse mai mari decât domnul Dacian Cioloș care n-avea niciuna”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.