Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu o desființează pe Simona Halep: A fost bătută de vânt

ctp cristian tudor popescu

Simona Halep a pierdut semifinala de la Sydney în fața unei jucătoare clasată pe locul 25 în lume. Cristian Tudor Popescu e nemilos cu Halep, pe care o desființează, spunând că a fost bătută de...vânt. În plus, jurnalistul e de părere că Halep are un joc foarte slab la fileu.

CTP consideră că Halep a primit sfaturi bune de la antrenorul său, dar nu a reușit să le pună în practică.

Citește și: Simona Halep, declarații incredibile după eliminarea de la Sydney: Ce a spus jucătoarea

”Simona e o jucătoare de ritm, în care își intră după o perioadă de joc continuu. Întreruperile din pricina ploii, prelungirea meciului cu Kuznetsova pe două zile, au deranjat-o vizibil.

Apoi, vântul puternic de la Sydney. Darren Cahill i-a dat din nou un sfat foarte bun, la începutul setului decisiv. Când bate vântul, cu cât jucătoarea stă mai în spate în teren, cu atât riscul de a greși pe traiectoriile lungi în aer ale mingii crește. Prin urmare, vino în față. Cum ai prins o lovitură mai aspră, du-te spre fileu.

Vezi şi: Simona Halep, umilită la Sydney: A fost învinsă de o jucătoare de pe locul 25 mondial

Zis și... greu de făcut. Pentru că Simona Halep nu stăpânește acest mod de a juca. Încrederea ei în lovitură scade odată cu apropierea de plasă.

Și ce nu faci tu, face adversara, c-așa e-n tenis. Superexperimentata Svetlana Kuznetsova, dublă câștigătoare de Grand Slam, după ce Simona a pierdut două șanse de break la 2-1, a început să atace. A făcut pasul în față, și-a asumat riscul, a lovit decisiv. Așa a ajuns la 4-2.

Citește și: Simona Halep, noroc la tragerea la sorți pentru Australian Open

Abia atunci, Simona și-a învins reținerea și a încercat să aplice tactica indicată de Cahill. A reușit să câștige două puncte venind în față. Avea 30-15, șansă de a face rebreak. A atacat din nou, pe lovitură tare, a ajuns lângă fileu cu mingea în rachetă pentru un voleu de dreapta ușor. L-a trimis în plasă cu o nesiguranță care mi-a strâns inima. Acolo s-a terminat meciul.

Dacă zona fileului rămâne încă interzisă pentru Simona, m-am bucurat s-o văd punând câteva scurte cu „mână rece”, din schimb tare, și folosind reverul tăiat cu o mână pentru a salva o minge care o depășise sau ca lovitură de înghesuire a adversarei, „chip and charge”.

Citește și: ALERTĂ Simona Halep e la un pas să-și încheie cariera

Sydney a fost un turneu folositor. A cuplat-o pe Simona la tenisul dur de pe hardul australian, după mai bine de două luni de pauză. Pare că și jena de la tendonul gleznei stângi a dispărut.

Melbourne, The Happy Slam, cum l-a botezat Roger Federer, o așteaptă pe Simona Halep (ROU)...”, scrie CTP pe republica.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.