Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo vrea să devină jucătorul cu cele mai multe selecţii la nivel mondial

Ronaldo

Cristiano Ronaldo şi-a declarat în mod clar ambiţia de a deţine recordul mondial de selecţii la echipa naţională, o performanţă pe care starul portughez o poate realiza joi, când selecţionata de fotbal a ţării sale va înfrunta Liechtensteinul în preliminariile EURO 2024, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Recordurile sunt motivaţia mea. Vreau să devin jucătorul cu cele mai multe selecţii naţionale din istorie. Ar fi un lucru care m-ar face mândru. Însă asta nu se opreşte aici, vreau să fiu convocat în continuare cât mai des", a declarat Ronaldo, miercuri, în cursul unei conferinţe de presă.

Cu un total de 196 de selecţii, căpitanul Portugaliei împarte în prezent acest record cu atacantul kuweitian Bader Al-Mutawa. Acesta se află la rândul său încă în activitate, la 38 de ani, dar nu a fost însă convocat pentru următoarele meciuri amicale ale selecţionatei sale, cu Filipine şi Tadjikistan.

"Sunt foarte fericit că am revenit. Până la urmă, am încă multe de oferit echipei naţionale", a adăugat Ronaldo, precizând că nu îşi face "planuri pe termen lung" în legătură cu eventualele participări la EURO 2024 şi Cupa Mondială 2026.

După meciul cu Liechtenstein, lusitanii vor înfrunta Luxemburgul, duminică.

Cristiano Ronaldo, care joacă în prezent în campionatul Arabiei Saudite, la echipa Al-Nassr, a onorat prima sa convocare în naţionala Portugaliei în august 2023, cu ocazia unui meci amical împotriva Kazahstanului. El a disputat toate competiţiile internaţionale începând cu EURO 2004.

Deja golgheter absolut la nivel de echipă naţională, cu un total de 118 goluri, Cristiano Ronaldo are acum ocazia să deţină două dintre cele mai impresionante recorduri din fotbalul internaţional masculin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.