Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronalo şi Gonzalo Higuain vor garanţii în privinţa reluării Seriei A înainte de a reveni în Italia

Pro Sport
Cristiano Ronaldo

Jucătorii echipei Juventus Torino, Cristiano Ronalo şi Gonzalo Higuain, vor garanţii în privinţa reluării Seriei A înainte de a reveni în Italia. Argentinianul se gândeşte chiar la o posibilă despărţire de italieni, pentru a rămâne în Argentina, potrivit news.ro.

Potrivit La Republicca, Ronaldo, izolat la Canical în Portugalia alături de familie, nu este de acord cu ideea revenirii în Italia şi de a sta două săptămâni în  carantină la hotelul echipei, înainte de a începe antrenamentele, în contextul în care nu există o dată sigură privind reluarea campionatului.

În schimb, Higuain, aflat la Buenos Aires, se gândeşte chiar să nu mai revină la Juventus. El are contract până în 2021 şi torinezii nu par să dorească prelungirea acestuia. El consideră că este mult mai sigur să rămână în Argentina, ţară mult mai puţin afectată de pandemia de coronavirus decât Italia.

La Republicca mai scrie că Higuain chiar se gândeşte să revină la echipa sa de suflet, River Plate.

Liga italiană de fotbal, Lega Serie A, şi-a reconfirmat, luni, dorinţa ca sezonul fotbalistic să se termine pe teren, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, care consideră că o continuare a competiţiei presupune riscuri incalculabile.

"Consiliul Lega Serie A care s-a întrunit astăzi a confirmat în unanimitate intenţia de a încheia sezonul 2019/2020, dacă guvernul va permite desfăşurarea meciurior", a arătat liga, într-un comunicat.

Orice reluare a partidelor va fi făcută "în conformitate cu regulile stabilite de FIFA, de UEFA şi de federaţia italiană (FIGC)" şi "în conformitate cu protocoalele medicale pentru protejarea jucătorilor", a adaugat forul.

Însă, potrivit presei italiene, opt cluburi, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa şi Fiorentina - situate în nordul peninsulei, zonă puternic afectată de pandemie - şi Cagliari se opun reluării sezonului din cauza "riscurilor incalculabile".

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, care trebuie să se întâlnească săptămâna aceasta cu oficialii federaţiei de fotbal, nu oferă "nicio asigurare pentru reluarea campionatului sau antrenamentelor la 4 mai”, dată la care este planificată relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, crede că o perioadă de trei săptămâni este suficientă pentru pregătirea fizică a jucătorilor, înainte de reluarea competiţiei după ieşirea din izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.