Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Dinu, deputat PSD, critică în termeni duri Guvernul PNL: 'Este un Guvern incompetent! Oricum trebuie să plece, până nu va fi prea târziu'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu, susține că ratarea începutului noului an școlar reprezintă o nouă probă de incompetență a guvernanților.

Citește și: Cozmin Gușă, despre dezbaterea propusă de Mohammad Murad: 'E chiar un gest de curaj și civism să dai posibilitatea votanților să-ți compare oferta electorală'

„Regulile emise de „guvernul meu” în vederea începutului noului an școlar s-au bazat pe ideea fixă de a putea arunca vina în curtea altora în cazul apariției unor focare de îmbolnăviri în școli, respectiv pe autoritățile locale, pe conducerile unităților de învățământ și chiar pe părinți.

Descentralizarea reclamată de Orban și Anisie este, în realitate, o fugă de răspundere, mai ales când anunți administrațiile locale și școlile că sunt responsabile de debutul anului școlar cu doar două săptămâni înainte. Este cât se poate de evident că deciziile nu se pot externaliza fără să descentralizezi și resursele financiare și fără să asiguri acelor instituții sumele necesare pentru a aplica recomandările.

În paralel cu „spălatul pe mâini” de procesul educațional, liberalii se dovedesc mult mai interesați de alegeri, decât de bunul mers al școlii. Astfel, secretarii de stat din Ministerul Educației și Cercetării au intrat în concediu de odihnă pentru a intra în campania electorală, manualele nu s-au tipărit, afișele electorale da, tablete pentru școli nu sunt, dar s-au găsit pentru secțiile de votare, măști de protecție profesorilor-ba, celor care votează-da, școlile din zonele roșii au rămas închise, dar secțiile de votare se pot deschide în aceleași localități, iar exemplele de astfel de ipocrizii guvernamentale pot continua.

PSD recomandă partidelor care n-au votat moțiunea de cenzură să nu se mai plângă de faptul că începutul anului școlar nu a fost în ordine, deoarece ele sunt direct răspunzătoare de haosul din învățământ. PNL, USR, PMP și UDMR sunt, în egală măsură, vinovate de dezastrul deschiderii noului an școlar.

Este rușinos să simulezi public opoziția față de guvern și, în același timp, să ceri demisia ministrului Educației, când puteai demite tot guvernul dacă votai moțiunea de cenzură, așa cum a procedat acest partid-cameleon, USR. Argumentul invocat atunci de USR-PLUS, că dacă ar vota moțiunea de cenzură țara ar intra în instabilitate, putea fi invocat foarte bine și acum, când au solicitat demisia ministrului Educației. În consecință, USR-PLUS să nu mai mimeze opoziția!

Din păcate, România și sistemul de învățământ sunt deja într-o gravă instabilitate, din cauza acestui guvern incompetent, care oricum trebuie să plece, până nu va fi prea târziu”, a declarat Cristina-Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.