Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Elena Dinu, deputat PSD: Gratitudine medicilor cardiologi cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii!

Facebook
Cristina Elena Dinu

 

Ziua Mondială a Inimii este sărbătorită pe tot mapamondul în data de 29 septembrie, încă din anul 2000, scopul principal al acesteia fiind de a conștientiza populația lumii cu privire la prima cauză de deces din lume, respectiv bolile cardiovasculare și cerebrovasculare.

Această zi este una de informare asupra pericolului afecţiunilor cardiovasculare, în contextul în care rata de mortalitate standardizată din cauza insuficienţei cardiace cronice estimată pentru România, de 40 la 100.000 persoane, este de două ori mai mare decât în alte state din Uniunea Europeană.

Datele oficiale ale Societăţii Române de Cardiologie mai arată că 4,7% din populaţia peste 35 de ani a României suferă de insuficienţă cardiacă, ceea ce reprezintă circa 560.000 de pacienţi.

La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese din cauza bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, rata mortalității, din cauza afecţiunilor cardiovasculare, s-ar putea ridica până la 23 de milioane.

Consider că factorii decizionali, care se ocupă de destinele sănătății în România, adoptă măsurile și politicile publice pentru a contribui la creşterea gradului de responsabilizare a populaţiei asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare. În acest sens, Ministerul Sănătății a lansat recent Strategia Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare, un instrument vital ce va fi aplicat pentru a impulsiona impactul luptei autorităților abilitate ale statului împotriva acestor boli.

În opinia mea, este imperios necesar ca românii să se informeze corect despre efectele nefaste ale acestor afecțiuni, să apeleze la medici încă de la primele simptome și să adopte treptat o schimbare în atitudine printr-un stil de viaţă sănătos.

Este important să prevenim cum se cuvine apariţia bolilor cardiovasculare, prin programe pentru depistarea precoce, tratament modern şi urmărirea evoluţiei pacienţilor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, urez tuturor specialiştilor cardiologi din judeţul Giurgiu şi din toată ţara, sănătate şi intervenţii reuşite pentru salvarea inimilor cu asigurarea unui înalt nivel de competență!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.