Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD: 'Legea Farmaciei, simplificată în folosul pacienților de Camera Deputaților'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Activitatea și asistența farmaceutică vor fi substanțial îmbunătățite, în urma votării unanime din plenul Camerei Deputaților a proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei, nr. 266/2008, afirmă Cristina-Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu, secretar al Comisiei pentru sănătate și familie.

"Propunerea legislativă a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru sănătate și familie, cele 38 de amendamente admise având scopul de a înlesni o serie de proceduri privitoare la eficientizarea sistemului de autorizare, supraveghere și control a asistenței farmaceutice a populației.

Unul dintre amendamentele adoptate prevede că Asistenţa farmaceutică a populaţiei se asigură, în condiţiile prezentei legi, prin intermediul următoarelor unităţi farmaceutice, în sistem public sau privat: a) farmacie comunitară, care poate deschide puncte de lucru, denumite în continuare oficine comunitare rurale/sezoniere; b) farmacie cu circuit închis care poate deschide puncte de lucru, denumite în continuare oficine cu circuit închis; c) drogherie.

În noua formă a actului normativ se mai stipulează că serviciile farmaceutice sunt parte a sistemului de sănătate și au ca scop îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea calității vieții populației, inclusiv prin participarea la campanii de sănătate publică, ce vizează prevenția.

De asemenea, serviciile farmaceutice se pot adapta în funcție de situațiile epidemiologice speciale și de contextul social al pacienților.

Prin noile prevederi, legea va conduce la redefinirea rolului farmacistului în sistemul de sănătate, ca specialist în domeniul medicamentului", mai precizează Cristina-Elena Dinu, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.