DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristina-Elena Dinu, deputat: 'PSD va reporni România în locul guvernului IOC'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputata PSD Cristina-Elena Dinu afirmă că „Repornim România” este un program al PSD de sprijin economic imediat și concret, cu baze reale de implementare, în replică la lipsa ideilor guvernamentale pentru reconstrucția economică și generală a țării. Biroul Permanent Național al PSD a decis ca documentul respectiv să intre cât mai rapid în dezbatere parlamentară.

"Consider că este absolut necesar să fie transpuse în legislația națională cele 28 de măsuri esențiale pentru companii și populație, acestea urmând să reprezinte un sprijin total echivalent a 8% din PIB, de aproximativ 18 miliarde de euro. Această sumă înseamnă de 60 de ori mai mult în raport cu resursele insignifiante alocate efectiv până acum de guvernarea PNL pentru a susține românii și firmele. În loc să ia decizii prin care să repună pe picioare economia, prioritatea zero a Guvernului PNL rămâne în continuare menținerea în închidere a economiei, respectiv spre faliment, ceea ce este de-a dreptul halucinant!

Este regretabil, de asemenea, că după două luni de stare de urgență stimulii economici efectiv aplicați de guvernarea „IOC” – Iohannis, Orban, Cîțu, reprezintă doar 0,13% din Produsul Intern Brut, adică aproape nimic! Cu alte cuvinte, „Guvernul meu” nu a fost în stare nici pe departe să aloce procentul de 3,5% din PIB, anunțat cu surle și trâmbițe ca fiind destinat programelor concrete de sprijin pentru români și pentru antreprenori.

Ce se întâmplă cu căderea economică și cu prăbușirea nivelului de trai al românilor este strict vina liberalilor, deoarece ei sunt singurii responsabili pentru resursele ridicole pe care le-au angajat efectiv în măsuri de sprijin, în condițiile în care unele țări europene au dislocat până la 30% din PIB pentru a ajuta oamenii și economia. Este de notorietate europeană faptul că România a reacționat ineficient și extrem de slab în ceea ce privește combaterea efectelor economice și sociale ale crizei pandemice cu COVID-19!

Continuând să pună placa uzată și desuetă a „grelei moșteniri”, liberalii se tot ascund în spatele pandemiei, doar-doar îi vor mai păcăli iar pe români. Nimeni nu mai înțelege ce strategie guvernamentală există în prezent, în cazul în care există una! De fapt, sunt sigură că nici liberalii nu mai știu ce fac, și, de asemenea, de ce și-au dorit cu atâta ardoare să guverneze!", afirmă Cristina-Elena Dinu, într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.