Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea, la judecata CSM - Judecătorii, așteptați să dea verdictul după acțiunea Inspecției Judiciare

Inquam Photos / George Calin
cristina tarcea

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are, marţi, pe ordinea de zi, pronunțarea referitoare la acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, conform Mediafax.

Pronunțarea în acest caz a fost amânată deja de câteva ori.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Liderii politici de la București s-au întrecut în mesaje de susținere după incendiul de la Notre Dame. Ce au scris Dragnea, Dăncilă, Iohannis și Tăriceanu

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018.

Inspecția Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii este așteptată să ia o decizie cu privire la răspunderea Cristinei Tarcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.