DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristoiu, despre gafele politice din ultima perioadă: 'Pe unii îi bate soarele în cap'

cristoiu

Ion Cristoiu a scos în evidență "topul neroziilor spuse cu ochii larg deschişi". Jurnalistul l-a criticat pe Liviu Dragnea după ce acesta a pus tunurile pe cei de la Rise Project, în urma dezvăluirilor despre liderul PSD. "Fireşte, cînd a fost vorba de Klaus Iohannis, Rise Project nu mai era al lui Soroş. E al lui Soroş doar cînd e vorba de Liviu Dragnea!", a scris Ion Cristoiu pe blog-ul său.

"După publicarea de către Rise Project a Documentului clasificat din 2011 prin care DGPI avertiza că în judeţul Teleorman acţionează „o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ” prin care Liviu Dragnea fraudează fonduri de la UE şi de la Bucureşti, România Tv a declanşat o campanie de contestare a adevărurilor din Document pe motiv că Rise Project e un site finanţat de Soroş.

Dintre toate operaţiunile de contracarare a dezvăluirilor făcute de presă, punerea la îndoială a unui Document prin semnificarea extra gazetărească a site-ului, ziarului, televiziunii care l-a publicat mi se pare de o nerozie indiscutabilă.

România Tv, post de casă al lui Liviu Dragnea pune la îndoială Documentul reprodus de Rise Project nu contestîndu-i autenticitatea, ci demascînd finanţarea site-ului ca aparținînd unui dușman al Poporului. Lăsînd la o parte faptul că finanţarea de către Soroş e o acuzaţie prin nimic dovedită, România Tv intră în conflict cu o axiomă a dezvăluirii Adevărului de-a lungul istoriei:

Veridicitatea unei informaţii n-are nici o legătură cu cine o face publică.

Citește și: Florian Coldea, DIAGNOSTICAT din pușcărie de un cunoscut personaj: 'Ticuri SCHIZOIDALE'

Un adevăr poate fi dezvăluit şi de un Sfînt şi de un Păcătos, şi de Maica Tereza şi de Ben Laden.

N-are nici o importanță în discuția dacă e adevărată sau nu dezvăluirea moralitatea celui care a făcut dezvăluirea.

Contracararea efectelor spunerii unui Adevăr prin etichetarea autorului e un truc folosit, culmea! şi de presa adversară României Tv.

Ori de cîte ori România Tv a difuzat înregistrări cu procurorii DNA şi chiar cu şefa DNA, Divizia Presă a Binomului a făcut mare caz de faptul că România Tv aparţine lui Sebastian Ghiţă, persoană anchetată de DNA.

Orice document, orice informaţie care dezvăluie abuzurile DNA e rapid pus la îndoială de Divizia Presă prin demascarea ziarului ca fiind a unui penal sau, ca în cazul serialului lui Dan Andronic Noi suntem Statul! prin reamintirea faptului că Dan Andronic e anchetat de DNA.

În cazul Rise Project, campania dusă de România Tv e cu atît mai neghioabă cu cît, cînd acelaşi site a publicat documente zdrobitoare despre afacerile lui Klaus Iohannis cu casele, aceeaşi România Tv a făcut mare caz de de importanța dezvăluirii.

Fireşte, cînd a fost vorba de Klaus Iohannis, Rise Project nu mai era al lui Soroş.

E al lui Soroş doar cînd e vorba de Liviu Dragnea!

2.

La Conferinţa ţinută pe 4 iulie 2017, la Cotroceni, după şedinţa CSAT, a avut loc următorul dialog între ziarişti şi preşedinte:

„Reporter: Dacă-mi permiteţi, multă lume a fost surprinsă de faptul că aţi acceptat foarte repede noua propunere a celor din PSD şi ALDE cu privire la nominalizarea lui Mihai Tudose în fruntea guvernului. V-aş întreba, acuzaţiile de plagiat care planează asupra lui Mihai Tudose cumva contrazic criteriile de integritate pe care dumneavoastră le susţineţi?

Klaus Iohannis: Evident că nu, altfel nu l-aş fi desemnat, dar dacă astfel de acuzaţii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză şi eu pornesc de la premisa că dacă vor exista confirmări ale acestor acuzaţii, vor apare şi urmările în consecinţă. Cred că trebuie să mai repet un pic despre ce vorbim aici. Există o majoritate PSD-ALDE în parlament. La consultări, această majoritate a propus o persoană. Eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului. PSD-ul răspunde integral şi pînă la sfîrşit de prestaţia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose în calitate de persoană privată răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcţia de prim-ministru. Cred că este bine să clarificăm un pic aceste lucruri, pentru că altfel ar putea să apară impresii total eronate şi greşite legate de sintagma «guvernul meu». Este un guvern PSD-ALDE. Punct.”

Citește și: Dragnea 'pune PRESIUNE' pe Tudose: 'Sunt sigur că va avea o întâlnire foarte bună cu preşedintele Comisiei Europene'

Întrebarea se baza în principal pe declaraţia ritoasă făcută de acelaşi Klaus Iohannis pe 21 iunie 2017 la Bruxelles, înainte ca PSD-ALDE să-l desemneze drept candidat pe Mihai Tudose:

„Reporter: Ce criterii trebuie să îndeplinească viitorul premier, cel pe care îl veţi sau o veţi desemna?

Klaus Iohannis: Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă convinge că are capacitatea să conducă un guvern şi o persoană cu o majoritate parlamentară în spate.”

Momentului i se adaugă altele, lesne de înscris într-o veritabilă campania prezidenţială, în care Klaus Iohannis a susţinut ferm că în desemnarea unui premier el pune pe primul plan integritatea. Un criteriu de care Klaus Iohannis a făcut mare caz, înfăţişîndu-se TeFeLiştilor drept întruchiparea exigenţei morale faţă de clasa politică.

Acum, iată, Klaus Iohannis declară, fără să clipească a aducere aminte şi fără să roşească minim la gîndul c-o întoarce ca la Ploiești, că problema plagiatului lui Mihai Tudose nu intră în preocupările sale, responsabilitatea căzînd exclusiv pe seama celor care l-au propus.

Şi dacă PSD-ALDE propuneau un violator în serie Klaus Iohannis îl desemna argumentînd că PSD-ALDE răspunde dacă în fruntea Guvernului e un violator?!

3.

La o conferinţă de presă de pe plan local, Cezar Preda, deputat al PNL s-a avîntat într-un măreț elogiu adus lui Mihai Tudose, premierul PSD-ALDE:

„Nu mulţi îl cunosc, cum îl cunosc eu. Eu am lucrat 10 ani cu el la Consiliul Europei. În primul rînd, eu vă zic că nu bea sau bea un pahar de vin la o masă. Doi la mână, nu e uşor de păcălit, nu e prost, este maestru de şah, este un om care trebuie să fi foarte atent, că pare el venit aşa, din Brăila, dar din Brăila ăia sunt oameni şmecheri, nu-i de joacă. Eu nu-l văd pe Tudose să se compromită. Va face lumină în ocean.”

Doamne Dumnezeule! Mihai Tudose va face lumină în ocean!

Citește și: Liviu Dragnea a descoperit duşmanul său şi al PSD: 'E bine organizat şi finanţat'

Declaraţia lui Cezar Preda e o nerozie la pătrat.

Mai întîi, pentru că e prin ea autorul apare ca singura persoană din Republica noastră care nu numai că nu-l critică pe Mihai Tudose, dar mai mult, îi face un portret de personalitate ieșită din comun. După cum au remarcat mulți jurnaliști, despre Mihai Tudose n-au avut neghiobia să vorbească așa nici liderii PSD.

Cezar Preda ar fi fost nerod şi dacă ar fi făcut asta în calitate de simplu cetăţean.

Cezar Preda e însă deputat PNL, principalul partid de Opoziţie.

E o premieră postdecembristă elogierea de către un lider al Opoziție a primului ministru.

Mai ales că e vorba de un cel mai hulit prim ministru din post decembrism.

Desigur, dacă ne gîndim că Cezar Preda e membru al Comisiei de control al SRI, s-ar putea să nu mai fie vorba de nerozie!

Pe unii îi bate soarele în cap.

Pe alții însă umbra Pădurii Băneasa!", a scris Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.