Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu dezvăluie care este marea problemă a partidelor din România

cristoiu

stiripesurse.ro vă prezintă principalele știri ale zilei, printre care și o analiză a jurnalistului Ion Cristoiu pe tema partidelor politice din România și a jocurilor de putere din spatele scenei politice

realitatea.net:

Jurnalistul Ion Cristoiu a susținut într-un interviu acordat pentru Realitatea TV că marea problemă a partidelor din România este că sunt mai rele decât cele din perioada comunistă, pentru că deciziile sunt luate în unanimitate de un om și anunțate de acesta, nu de partid.
”Marea problemă a partidelor din România și mai ales a PSD este că sunt mai rele decât partidele comuniste. Pe vremea aia, Ceaușescu dădea un comunicat, ținea o cuvântare. Spuneți-mi dacă Dragnea a dat așa ceva. Eu n-am auzit niciodată la Ceaușescu spunând eu, bineînțeles că el lua deciziile, dar spunea ”partidul a făcut, partidul a dres”. Marea problemă a României este absența minimei democrații interne.”, a precizat Cristoiu.
Jurnalistul a mai precizat că pe parcursul carierei sale nu a suportat șefii și nu a lingușit nicodată pe nimeni, ba din contră, s-a ferit de acest cerc vicios și a încercat să-și exprime mereu cele mai critice păreri la adresa conducerii.
”Am fost un mare critic al lui Andrei Marga, fost ministru al Educației. Pe mine m-a surprins evoluția lui, am fost mereu un adversar al șefilor și mai ales când era și lăudat, avea o presă prea bună ca să nu vin eu să-i mai reamintesc că nu e chiar așa. Să-l trezesc la realitate. Câtă vreme cineva este atotputernci și nu beneficiază de o presă corectă, critică, cu cât este presa mai critică, cu atât mai bine, adică sparge cercul de lingușitori", a declarat acesta (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Nu-mi amintesc să fi existat în ultimele două decenii o perioadă mai confuză din punct de vedere fiscal decât acum.
Iar nota de plată nu o plăteşte Dragnea, Tudose, Tăriceanu, Mişa (pentru cei ce nu ştiu este ministrul Finanţelor) sau mai celebra Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.
Nota de plată este plătită de companii atât în numele lor, prin taxe şi impozite, cât şi în numele angajaţilor, prin impozitul pe salariu/CAS/CASS.
Guvernul PSD/Tudose/Dragnea a reuşit să producă şi să inducă o asemenea stare de nervozitate în rândul companiilor, în rândul directorilor generali, directorilor financiari şi a celor de resurse umane încât orice măsură bună fiscal pentru firme sau pentru angajaţi este anulată de faptul că nimeni nu ştie pe ce să se bazeze în construcţia bugetului pe 2018 şi chiar pe 2019.
Aproape nimeni nu mai crede în ceea ce spune PSD, principalul partid de guvernământ, în ceea ce spune Dragnea, în ceea ce spune premierul Tudose, sau ministrul Finanţelor sau ministrul Muncii.
Cum să faci bugetul unei companii pe 2018 dacă nu crezi în ceea ce se anunţă oficial, de la Palatul Victoria? Iar încredere face parte din business exact ca şi taxele şi impozitele.
Deşi multe companii sunt de acord cu trecerea tuturor contribuţiilor sociale de pe firmă pe angajat, cei mai mulţi dintre angajatori nu înţeleg substratul acestei mişcări.
Înţeleg că trebuie să majoreze salariul brut al angajatului cu 22% pentru a face loc acestei treceri, dar toată lumea crede că în spate este o şmecherie politică a PSD-ului pe care ei o vor plăti. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

In contextul crizei catalane Franţa şi-a exprimat clar poziţia: singurul interlocutor al Parisului este Madridul. Preşedintele Emmanuel Macron şi-a exprimat sprijinul total faţă de autorităţile centrale spaniole, faţă de statul de drept spaniol şi faţă de regulile constituţionale pe care premierul spaniol Mariano Rajoy doreşte să le facă respectate. Unii comentatori constată însă în Franţa că majoritatea oamenilor politici au preferat să rămînă discreţi şi prudenţi în privinţa Cataloniei şi a aspiraţiei sale pentru independenţă.
Liderii partidelor politice franceze dau impresia că nu vor să se hazardeze în privinţa acestui subiect, sau că îl consideră drept o "problemă internă a Spaniei". In culise suibectul este dezbătut fără îndoială, dar declaraţiile oficiale au fost relativ rare de la declanşarea crizei. Vocea care s-a detaşat net a fost cea a fostului premier Manuel Valls, născut la Barcelona, care a lansat veritabile semnale de alarmă legate de separatismul catalan. In ce-l priveşte pe premierul actual, Edouard Philippe, el a preferat laconismul extrem. După referendumul de pe 3 octombrie din Caralonia el a deplîns violenţele poliţieneşti dar şi-a exprimat în acelaşi timp încrederea în capacitatea Madridului de a gestiona criza.
Jean-Luc Mélenchon, care se doreşte liderul opoziţiei, extrem de volubil în multe privinţe, nu a făcut nici o declaraţie foarte clară legată de criza catalană. Deşi toată lumea ştie că ideologic vorbind el este ataşat ideii de stat şi naţiune. Liderul radicalilor de stînga şi al mişcării "Franţa nesupusă" consideră totuşi că Franţa ar trebui să joace un rol de mediator în contextul tensiunilor dintre Barcelona şi Madrid. (Mai multe detalii AICI)

Romania Libera:

Manualele de istorie acordă puţină importanţă marilor sportivi ai României. Primează bărbaţii de stat şi evenimentele din jurul lor, chiar dacă Nadia, Patzaichin, Gruia, Bellu, Hagi, Ilie Năstase, Gabriela Szabó sunt numele cu care ne protejăm şubredul brand de ţară printre străini. E drept, în replică, cu jena sau reţinerea de rigoare, sunt uneori invocaţi şi Dracula I, şi Dracula II, zis şi Nicolae Ceauşescu.
Manualele de istorie sunt însă şi mai zgârcite când vine vorba de gloriile sportului autohton făcute uitate, prin cenzură şi denigrare, în anii comunismului. Printre ele, la loc de frunte este şi basarabeanul Nicolae Simatoc-Szegedi, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Europei şi, cu siguranţă, cel mai important jucător român al anilor 1940 şi 1950.
În cei 19 ani de carieră ai săi, patru de juniorat şi 15 de profesionism, Simatoc a jucat peste 200 de meciuri oficiale în care a înscris 20 de goluri, reuşind să câştige două titluri de campion naţional (în Ungaria şi Spania), patru titluri de vicecampion (două în România şi câte una în Ungaria şi Italia), o medalie de bronz în Campionatul României, de două ori Cupa Spaniei şi alte două trofee în Spania: Cupa „Eva Duarte de Peron“ şi „Martini-Rossi“. Lista este completată de opt selecţii în prima reprezentativă a României şi de cel mai important trofeu internaţional: Cupa Latină, precursoarea Cupei Campionilor Europeni, actuala Ligă a Campionilor, câştigată cu FC Barcelona. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.