Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu iese la rampă: 'Dovada că Statul Paralel există și dă din coadă'

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține pe blogul personal că poziția lui Klaus Iohannis față de Comisia Parlamentară pentru anchetarea posibilelor fraude la alegerile din 2009 „e o strălucită dovadă că Statul Paralel există și dă din coadă.”

„Conferința de presă ținută vineri, 29 aprilie 2017, Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvînt a Președinției a primit două întrebări despre Comisia parlamentară pentru anchetarea posibilelor fraude la alegerile din 2009.

Tolontan aruncă BOMBA: 'Ce va face Kovesi?'

Prima a făcut parte dintr-un veritabil colet de întrebări și suna așa:

„Spunea ieri sau a lăsat să se înțeleagă Liviu Dragnea că, dacă va fi cazul, îl vor chema și pe Președintele Iohannis. Are de gînd să se prezinte la Comisie?”

O întrebare corectă, din cîte se vede.
Opinia publică vrea să știe dacă președintele va răspunde sau nu posibilei convocări la o comisie inițiată de Parlament.

A doua însă ține de ceea ce s-ar numi întrebarea de tip lins în fund la conferința de presă, prin care jurnalistul vrea să fie pe plac interlocutorului anticipîndu-i dacă nu răspunsul, atunci măcar poziția față de un fenomen:

„Vorbeați despre Comisia de anchetă și spuneați că nu s-ar justifica, în condițiile în care există, de fapt explicați care este procedura, în cazul unei astfel de Comisii de anchetă, în condițiile în care există deja un astfel de subiect pe masa procurorilor. Întrebarea mea este: în aceste condiții, credeți că această Comisie de anchetă se mai justifică, cu mențiunea că a fost întoarsă la Comisii tocmai pentru a-i schimba obiectivele, dar subiectul rămîne același?”

Decizie GREA la CCR: Liviu Dragnea, cale liberă pentru postul de premier?

Am consemnat cele două întrebări și pentru a reaminti că, alături de jurnaliști autentici, profesioniști, mînați strict de curiozitatea profesională, în presa noastră se găsesc și mulți portari de hotel din Crucea de Piatră, gata să îndeplinească fie ordinele patronului, fie Ordinul pe unitate.

(...)

De ce o face?
Sînt două răspunsuri posibile:
1. E o simplă Rață mecanică a Statului paralel și, în această postură, îndrăznește și el un Ordin pe unitate.
2. E beneficiarul Statului Paralel în eforturile de a coborî clasa politică rom'nească sub nivelul său de mediocritate și, în aceste condiții, trebuie să apare Statul paralel.
Indiferent de răspunsuri, poziția lui Klaus Iohannis față de Comisia Parlamentară în chestiunea evenimentelor din 2009 e o strălucită dovadă că Statul Paralel există și dă din coadă.”, scrie Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.