Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Critici dure pentru Florin Cîțu după OUG-ul cu amănarea ratelor: 'RUȘINE, domnule Cîțu, pentru această măsură ilegitimă! Veți plăti cu vârf și îndesat!'

Facebook
Alexandru Coita

Ordonanța de urgență a guvernului prin care ratele la bănci pot fi amânate la plată cu până la 0 luni a trezit revoltă în mai multe zone ale vieții economice, sociale și politice din România. Ceea ce se dorea a fi o normă clară și limpede s-a dovedit a fi ceva care ar putea conduce la disfuncționalități majore atât pentru bancă cât și pentru clienții ei.

Vezi și: Au difuzat din greșeală un mesaj al președintelui Italiei: filmulețul a devenit viral

Una din cele mai dure critici vine din partea lui Alexandru Coita, co-președinte al PSL. El consideră într-o largă expunere pe pagina sa de Facebook că Guvernul putea ușor să ia o măsură clară care să fie benefică pentru toți cei aflați în dificultate în aceste momente, dar a preferat să strice totul:

”RUȘINE, domnule Cîțu, pentru această măsură ilegitimă, injustă și luată în dispreț față de milioanele de oameni care se zbat să facă față crizei. Nu-i nimic, domnule Cîțu! Veți plăti! Atât dumneavoastră cât și partidul care vă ține în brațe. Veți plăti cu vârf și îndesat!

Ieri, credeam că am închis subiectul. Florin Cîțu a primit o pasă perfectă de la toată lumea: populație, sistemul bancar, BNR - trebuia doar să împingă mingea în poartă, adică să amâne plata ratelor la bănci minim 6 luni. Era măsura corectă, firească, pentru a ajuta atât băncile cât și populația să treacă cu bine din criză.

Atât avea Cîțu de făcut! Să împingă mingea în poartă și să dea un gol vital în acest meci infernal cu Coronavirus.

Și ce a făcut? A dat mingea direct în tribune! Din aroganță, necunoaștere sau ticăloșie? Din toate trei motivele?

Efectiv îți vine să te iei cu MÂINILE DE CAP! Este de noaptea minții!

Ce a făcut Cîțu?

- Dobânzile care trebuie plătite în această perioadă se ADAUGĂ la PRINCIPAL (la suma totală a creditelor), asta înseamnă că implicit crește CU JAPCA (scuze de expresie) suma creditului și că practic vom ajunge să plătim dobândă la dobânzile pe care le amânăm în această perioadă. ASTA ÎNSEAMNĂ PENALITĂȚI ASCUNSE! Care mai e atunci beneficiul pentru români??

- Nu se aplică pentru cei care aveau restanțe până pe data de 14 martie. Adică practic cei care au resimțit criza mai devreme CARE ORICUM NU AU BANI DE PLATĂ nu beneficiază de amânări. IEI UN OM CARE SE ÎNEACĂ ȘI ÎL ÎMPINGI LA FUND, asta face domnul Cîțu.

- Ca să ai șansa la amânarea plății TREBUIE SĂ DOVEDEȘTI CĂ AI FOST AFECTAT DE CRIZĂ. Asta înseamnă dosare, justificări, telefoane, mailuri, UMILINȚE care să adaugă la situația deja disperată pentru milioane de români!

Prin această măsură, Cîțu îi UMILEȘTE pe români, dovedește că joacă 110% de partea unora din sistemul bancar și 0% de partea românilor. Această problemă putea fi foarte bine soluționată astfel încât să câștige toată lumea. Ei bine, nu! Domnul Cîțu a făcut-o în așa fel încât să câștige doar băncile.

RUȘINE, domnule Cîțu, pentru această măsură ilegitimă, injustă și luată în dispreț față de milioanele de oameni care se zbat să facă față crizei. Nu-i nimic, domnule Cîțu! Veți plăti! Atât dumneavoastră cât și partidul care vă ține în brațe. Veți plăti cu vârf și îndesat!

Între timp, campania #6lunifararate continua! Haideți să ajungem la 100.000 de semnături. Poate așa va fi în stare cineva să ia măsurile corecte, în beneficiul românilor. Și pentru că domnul Cîțu nu știe sau nu vrea să facă ce trebuie, o să-i desenăm noi!

- Măsura va prevede înghețarea ratelor la bănci și IFN-uri, inclusiv credite ipotecare pentru toți românii, timp de 6 luni.

- La reluarea plăților de către consumatori, ratele și dobânzile vor fi neschimbate. Nu vor exista dobânzi, penalități sau comisioane suplimentare. Doar calendarul de plată va fi decalat.

- Procedurile de executare în cazul creditelor se vor suspenda pe o perioadă de 12 luni, permițând cetățenilor să depășească situația dificilă în plan financiar.

- Programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență vor fi înghețate 6 luni.

- Rambursările creditelor contractate de firme afectate de criza Coronavirus vor fi reeșalonate de o manieră care să permită restabilirea cash flow-ului și continuarea activității companiei.”, susține Alexandru Coita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.