Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza declanșată de Brexit - UE așteaptă ca Londra să prezinte 'piste spectaculoase'

rfi.fr
Brexit

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, şi-a exprimat speranţa miercuri la Davos (Elveţia) că dezbaterea organizată săptămâna viitoare în parlamentul britanic va duce la apariţia unor ''piste spectaculoase'' pentru a se ajunge la deblocarea crizei privind Brexit-ul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Va avea loc o foarte mare dezbatere în Camera Comunelor săptămâna viitoare, şi probabil un vot pe 29 ianuarie, şi vom avea nevoie de piste pe care să lucrăm'', a declarat pentru AFP fostul ministru francez.

Dacă renegocierea acordului privind Brexit-ul rămâne exclusă, ''noi piste pot apărea, probabil chiar piste spectaculoase, cine ştie'', a adăugat el.

Moscovici s-a exprimat la Forumul economic mondial de la Davos, unde toţi se gândesc la agitaţia provocată de separarea Regatului Unit de Uniunea Europeană.

Citeste si Carmen Dan, REACȚIE după ce a fost acuzată că aderarea României la Schengen nu e o prioritate : Informați-l și pe șeful dvs. Măcar el să nu se facă de râs

Acordul negociat aprig între Londra şi Bruxelles a fost respins cu o majoritate foarte largă de către parlamentul britanic, făcând să apară riscul unui Brexit fără un acord la data-limită 29 martie.

Premierul britanic Theresa May s-a angajat să organizeze o dezbatere, urmată de un vot, pentru găsirea unei soluţii la criză pe 29 ianuarie.

Mai mulţi deputaţi intenţionează să ceară o amânare a datei de ieşire a regatului din UE, chiar un nou referendum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.