Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza economică mondială și inflația îi afectează și pe bogați: Cine s-a schimbat clasamentul miliardarilor

Pixabay
criza economica cadere

Criza economică mondială și inflația îi afectează nu doar oamenii de rând, dar și pe cei mai bogați. În topul Forbes sunt vizibile o serie de schimbări. Averea netă totală a celor mai bogați 400 de americani se ridică la 4 000 de miliarde de dolari, în scădere cu 11% față de anul trecut.

Unul dintre puținii care nu par a fi afectați de problemele economice actuale este fondatorul SpaceX, Elon Musk, care a ocupat pentru prima data locul de frunte în clasamentul Forbes. Averea lui a crescut cu aproximativ 60,5 miliarde de dolari în acest an, datorită saltului de 11% al acțiunilor Tesla, dar și după ce a primit o nouă rundă de finanțare pentru SpaceX, transmite unica.md.

Musk l-a detronat astfel pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care a ajuns pe locul doi. Bezos a înregistrat pierderi semnificative după ce acțiunile companiei au scăzut cu 27 de procente. Top trei a fost completat de Bill Gates, cofondatorul Microsoft.

Printre cei reveniți în clubul de elită al Forbes se numără legenda curselor de mașini Roger Penske, cofondatorul Uber Travis Kalanick și Donald Trump.  În schimb, cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, aflat anul trecut pe locul 3, a ieșit din top 10 pentru prima dată din 2015.

El este cu 76,8 miliarde de dolari mai sărac decât în urmă cu un an, fiind miliardarul din topul Forbes care a pierdut cei mai mulți bani în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.