Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza energetică bate la ușa pub-urilor din Marea Britanie: Fără sprijinul guvernului, peste 70% dintre baruri riscă să se închidă

smartradio.ro
bautura bere alcool

Pub-urile din Marea Britanie sunt conduse către „extincție” din cauza creșterii facturilor la energie – șapte din zece spun că nu vor supraviețui iernii, relatează dailymail.co.uk.

Două treimi dintre pub-uri au spus că facturile lor s-au dublat în acest an, în timp ce aproape una din zece (8 la sută) le-au văzut crescând cu peste 500 la sută.

Iar aproximativ 70% dintre pub-urile intervievate de revista The Morning Advertiser au spus că vor fi falimentate în această iarnă fără sprijinul guvernului – ceea ce revista a avertizat echivalează cu „extincția”.

Producătorii independenți de bere din Marea Britanie au cerut guvernului să intervină pentru a salva sectorul, în condițiile în care un studiu a arătat că peste 70% dintre baruri nu se așteaptă să supraviețuiască iernii care se apropie, dacă nu se ia nicio măsură pentru reducerea costurilor pentru energie.

Într-o scrisoare adresată marți cancelarului Nadhim Zahawi, producătorii au cerut intervenția imediată a guvernului, avertizând că industria berii artizanale, cândva înfloritoare, se confruntă acum cu o „incertitudine gravă”. Aceștia au declarat că impactul facturilor la energie în creștere este agravat de scăderea vânzărilor, de lipsa de echipamente și de o recoltă slabă de hamei, care determină creșterea prețurilor. „Am intrat într-una dintre cele mai dificile perioade pentru sectorul berii”, a declarat Societatea Producătorilor Independenți de Bere. „Micii producători de bere raportează că facturile la energie se dublează sau se triplează, punând în pericol capacitatea lor viitoare de a produce bere”, a precizat scrisoarea.

Avertismentul a venit în condițiile în care patronii și operatorii pub-urilor au raportat creșteri similare ale costurilor cu energia. Există deja relatări că unii furnizori de energie refuză să încheie noi contracte în acest sector, deoarece se tem că pub-urile ar putea să nu-și poată plăti facturile.

Evenimentele publice au fost anulate Mai bine de 35% dintre operatorii de baruri au declarat că și-au văzut costurile cu utilitățile dublate, în timp ce 30% au declarat că acestea s-au triplat, potrivit unui sondaj realizat pentru publicația de specialitate Morning Advertiser. Un operator a declarat că a primit o ofertă pentru livrarea de energie de aproape șase ori mai mare decât cea din contractul său actual. Iar aproape trei sferturi dintre respondenți au declarat că nu își vor putea permite aceste creșteri.

Producătorii de bere și operatorii de baruri cer prin urmare guvernului să intervină pentru a preveni daune suplimentare. Ei vor reduceri ale TVA și ale impozitelor pe profit, plafonarea prețurilor la energie pentru întreprinderile mici și subvenții pentru adoptarea energiei regenerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.