Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza gazelor lovește puternic în Olanda: sute de oameni își pierd locurile de muncă, după ce aproximativ 20 de brutării și-au oprit activitatea

agerpres.ro
brutari sri lanka

Costurile ridicate ale materiilor prime și ale energiei au repercusiuni asupra sectorului de panificație din Olanda. Potrivit Asociației olandeze a brutarilor și patiserilor (NBOV), aproximativ 20 de brutării și-au închis activitatea de când inflația a început să crească vertiginos, relatează publicația olandeză NLTimes.nl.

Directoarea NBOV, Marie-Helene Zengerink, a subliniat că acest lucru privește afaceri întregi. "Prin urmare, pot exista mai multe sucursale pentru fiecare întreprindere. Acum facem o hartă a numărului de angajați care vor fi scoși în stradă, dar cu siguranță vor fi câteva sute", a spus ea.

Brutarul d'n Bekker din Noord-Brabant, cu un total de șase sucursale, a fost declarat miercuri în faliment de către tribunalul din Den Bosch. Pe ușa magazinelor există o notă pe care se menționează că "munca minunată" nu mai este posibilă din cauza "creșterii extreme a prețurilor la materiile noastre prime și la electricitate".

În Noord-Hollanda, brutăria Bakker își va închide porțile în februarie, după mai bine de 130 de ani, a relatat NH Nieuws. Potrivit radiodifuzorului regional, care a vorbit cu actualii proprietari, acest lucru se datorează, de asemenea, costurilor ridicate ale energiei și materiilor prime. Costurile brutăriei au crescut cu 80 la sută.

Pe lângă costurile ridicate, brutarii trebuie să se confrunte și cu scăderea clientelei care le cântărește cifra de afaceri. Ei nu au de ales decât să transfere prețurile ridicate către clienții lor. "Cei mai mulți brutari și-au majorat recent prețurile de două-trei ori, dar acest lucru nu poate continua la nesfârșit. Oamenii trebuie să continue să cumpere pâine și produse de patiserie", a declarat Zengerink.

Guvernul olandez a promis un sprijin de 3,1 miliarde de euro pentru IMM-uri, dar numai începând cu luna aprilie a anului viitor. În plus, costurile medii cu energia se ridică acum la 9% din cifra de afaceri, ceea ce este prea puțin pentru a beneficia de alocație. Pentru a se califica, întreprinderile trebuie să cheltuiască 12,5 la sută din cifra de afaceri pentru energie.

Prin urmare, Zengerink dorește ca cabinetul să intervină. "Este adevărat că prețul gazului este în scădere, dar brutarii nu văd încă această scădere în factura de energie. Iar nevoia este mare acum. De aceea, ar trebui să existe un tarif de referință, de exemplu, cel din septembrie anul trecut. Cabinetul ar putea să compenseze cu un avans diferența dintre prețul energiei de atunci și cel de acum."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.