Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza imigranţilor: Opoziţia poloneză îl acuză pe Juncker de presiune şi cere guvernului să nu cedez

Polonia

Candidata pentru funcţia de premier al principalului partid de opoziţie din Polonia, Dreptate şi Justiţie, la alegerile din octombrie a declarat miercuri că Varşovia nu ar trebui să cedeze presiunii preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind cotele de imigranţi, relatează Reuters. 

"Într-un fel, Juncker nu a făcut astăzi decât să pună presiune asupra noastră. Guvernul polonez nu trebuie, în niciun fel, să cedeze acestei presiuni", a spus Beata Szydlo. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către ţările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiaţi sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria. 

''Sunt 160.000 de persoane pe care europenii trebuie să le primească. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră obligatorie'', a afirmat Juncker în discursul său anual privind 'Starea Uniunii', susţinut în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. 

Juncker a anunţat cu acelaşi prilej că executivul comunitar va lua ''în zilele următoare'' măsuri împotriva statelor membre care nu pun în aplicare regulile UE privind azilul şi a promis un mecanism permanent privind azilul pentru a face faţă viitoarelor crize.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.