Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza petrolului aduce AUSTERITATEA în cele mai bogate ţări ale lumii:Ultima decizie a autorităţilor

sonda petrol

Guvernul din Qatar va introduce marti o noua taxa pentru pasagerii care trec prin aeroportul din Doha, in conditiile in care emiratul cauta noi surse de venit pe fondul scaderii pretului petrolului, informeaza Reuters. Potrivit unui comunicat de presa, fiecare pasager care va parasi Qatarul de pe aeroportul international din Doha (Hamad International Airport), inclusiv pasagerii in tranzit, vor fi taxati cu 35 de riyali (7,10 lire sterline) pentru utilizarea facilitatilor aeroportului.

Citeşte şi: Surprize uriaşe între românce, la US Open, în primul tur

Taxa se va aplica biletelor emise dupa data de 30 august urmand ca banii sa fie utilizati pentru "noi majorari ale capacitatii aeroportului si investitii in noi infrastructuri", se precizeaza in comunicat. Desi sunt ceva normal in alte parti ale lumii, taxele de aeroport nu au fost aplicate pana recent in statele din Golful Persic, in incercarea acestora de a oferi un avantaj competitiv pentru afaceri si a deveni astfel hub-uri regionale. La inceputul acestui an si aeroporturile din Emiratele Arabe Unite au anuntat introducerea de taxe similare. Aproximativ 1,33 milioane pasageri au trecut prin aeroportul international din Doha numai in luna iunie a acestui an.

Citeşte şi: Artificiul prin care Petre Tobă ar vrea să scape de acuzaţiile de plagiat / FOTO

Preturile scazute la petrol pun presiune pe finantele guvernelor din Golful Persic astfel ca autoritatile din Qatar au inceput sa caute alte modalitati decat imprumuturile pentru a-si putea finanta proiectele, inclusiv prin majorarea preturilor locale la benzina.

Pentru acest an, Qatarul estimeaza ca va inregistra un deficit bugetar de 46,5 miliarde riyali (9,44 miliarde lire sterline), primul sau deficit din ultimii 15 ani, urmand sa continue sa inregistreze deficite pentru o perioada de cel putin trei ani in conditiile in care preturile scazute la petrol si gaze naturale ii vor afecta veniturile iar tara se pregateste sa gazduiasca Campionatul Mondial la fotbal din 2022, anunţă Agerpres.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.