Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZĂ politică în Georgia. Premierul a demisionat intempestiv

georgia osethia

Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, şi-a anunţat miercuri demisia, spre surpriza generală, în timp ce coaliţia aflată la putere încearcă să-şi întărească popularitatea în vederea alegerilor legislative din 2016, informează AFP.

'Am luat decizia de a demisiona din funcţie', a declarat, într-un mesaj televizat către naţiunea georgiană, şeful executivului de la Tbilisi. 'Toate funcţiile sunt temporare, doar Dumnezeu şi Patria sunt eterne', a adăugat el, fără a oferi explicaţii în legătură cu decizia sa.

Numit în funcţia de premier în noiembrie 2013, Irakli Garibaşvili, în vârstă de 33 de ani, a devenit la momentul respectiv cel mai tânăr şef de guvern din Europa.

Aproape total necunoscut înainte de a fi numit în funcţia de ministru de interne, în octombrie 2012, Garibaşvili era considerat un aliat apropiat al miliardarului şi fostului premier Bidzina Ivanişvili, a cărui coaliţie, 'Visul georgian', a câştigat în acelaşi an alegerile legislative din Georgia, punând capăt dominaţiei partidului Mişcarea Naţională Unită a fostului preşedinte Mihail Saakaşvili.

Licenţiat al Universităţii Sorbona de la Paris, unde a studiat relaţii internaţionale, Irakli Garibaşvili a condus Fundaţia de caritate a miliardarului şi a lucrat la banca acestuia, precum şi pentru casa de discuri a fiului lui Ivanişvili, interpret de rap.

Potrivit opozanţilor georgieni, demisia lui Garibaşvili s-ar putea înscrie în eforturile coaliţiei aflate la putere de a stăvili puternica sa scădere în popularitate pe fondul crizei economice, în vederea alegerilor parlamentare din octombrie 2016.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.