Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza sanitară din India loveșete Renault, Nissan şi Hyundai - Fabricile se închid

Agerpres
Renault

Producătorii auto Renault, Nissan Motor şi Hyundai Motor se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor în India, din cauza nemulţumirii tot mai mari a muncitorilor îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri de Covid-19, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Lucrătorii fabricii auto a Renault-Nissan din statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, vor intra miercuri în grevă, deoarece solicitările lor legate de protecţia faţă de Covid-19 nu au fost îndeplinite, potrivit unei scrisori transmise luni de un sindicat conducerii companiei.

Hyundai a anunţat că va suspenda activitatea la fabrica sa, situată tot în Tamil Nadu, timp de cinci zile, începând de marţi, după ce mai mulţi angajaţi au organizat luni un protest.

Tulburările scot în evidenţă problemele întâmpinate de companii în India, din cauza valului uriaş de infecţii de Covid-19, a sistemului de sănătate depăşit de situaţie şi a deficitului de vaccinuri, care îi fac  pe angajaţi să se teamă pentru sănătatea lor.

Tamil Nadu este unul dintre statele cele mai afectate din India, cu peste 30.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, consemnate săptămâna trecută.

Acest stat, care este un centru producător de automobile cunoscut drept Detroitul Indiei, a impus o carantină pentru coronavirus până pe 31 mai, dar a permis ca unele fabrici, inclusiv cele auto, să îşi continue activităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.