Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croata Marija Cicak, prima femeie care va arbitra finala masculină a turneului de la Wimbledon

Wimbledon

Croata Marija Cicak va deveni duminică prima femeie care va arbitra finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon, informează AFP.

All England Club, care organizează competiţia londoneză de Mare Şlem încă de la prima sa ediţie, din 1877, a confirmat că Marija Cicak va conduce meciul dintre sârbul Novak Djokovic şi italianul Matteo Berrettini, agerpres.ro.

În vârstă de 43 ani, Cicak a arbitrat deja finala feminină din 2014 de la Wimbledon, dintre cehoaica Petra Kvitova şi canadianca Eugenie Bouchard, precum şi pe cea de dublu feminin din 2017.

Originară din Zagreb, Marija Cicak a condus meciuri la ultimele 15 ediţii de la Wimbledon, dar şi de la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), Londra (2012) şi Rio (2016), unde a arbitrat finala feminină.

Turneul de la Wimbledon, cel mai tradiţionalist din lumea tenisului, este ultimul dintre cele patru turnee de Mare Şlem care a desemnat o femeie să arbitreze finala masculină.

La US Open, grecoaica Eva Asderaki-Moore a intrat în istorie în 2015, arbitrând finala câştigată de Novak Djokovic în faţa lui Roger Federer, în timp ce franţuzoaica Sandra de Jenken a fost prima femeie care a condus finalele masculine de la Australian Open şi Roland Garros în 2007.

Finala probei feminine de simplu de la Wimbledon, dintre Ashleigh Barty (Australia) şi Karolina Pliskova (Cehia), va fi condusă de britanicul James Keothavong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.