Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie din Spania distribuie măşti la metrou odată cu începerea relaxării

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Voluntari ai Crucii Roşii spaniole au distribuit măşti de protecţie în staţiile de metrou din Madrid luni, când Spania a început planul în patru faze de redeschidere a vieţii sociale şi economice până la sfârşitul lui iunie şi a raportat, pentru a doua zi consecutiv, mai puţin de 200 de decese în ultimele 24 de ore, transmite Reuters.

Purtarea măştilor în mijloacele de transport public este obligatorie începând de luni, în timp ce afacerile mici, precum saloanele de înfrumuseţare şi librăriile, pot oferi servicii limitate. De asemenea, clienţii pot ridica mâncarea comandată de la restaurante, potrivit agerpres.ro.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat sâmbătă că 6 milioane de măşti vor fi distribuite la nivelul ţării, una din cele mai grav afectate de pandemie.

Luni, Ministerul Sănătăţii a raportat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 164 de decese şi 25.428 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul total al contaminărilor ajungând la 218.011.

În centrul Madridului, Jorge Garcia, proprietarul unui magazine de bricolaj, lipea pe geamuri afişe în care erau explicate noile reglementări, înainte de a redeschide pentru prima dată după 50 de zile. 'Vom începe să pornim puţin câte puţin', spune el, în timp ce lipeşte bandă adezivă de atenţionare la uşă şi fixează recipienţi cu dezinfectanţi pentru clienţi.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

În faza următoare, terasele barurilor şi restaurantelor pot deschide la jumătate din capacitate şi vor fi permise grupurile de până la zece persoane în locuri publice şi în reşedinţe.

Trei dintre insulele Canare - La Gomera, El Hierro şi La Graciosa -, precum şi Formentera din Baleare intră luni în această fază a doua şi redeschid terasele în aer liber.

Aceste insule nu au înregistrat cazuri noi de COVID-19 în ultimele 28 de zile.

'Dacă vom vedea că lucrurile merg bine şi este profitabil, vom ţine deschis în continuare', spune Juan Manuel Benitez, proprietarul unui bar redeschis luni pe insula El Hierro. 'Am luat toate măsurile recomandate de autorităţi, clienţii intră unul câte unul şi se aşează la terasă', adaugă el, precizând că oamenii se arată cooperanţi.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

În weekend, locuitorii Spaniei au avut voie să iasă din case pentru prima dată după şapte săptămâni, guvernul începând relaxarea restricţiilor.

Alergători, biciclişti şi pietoni au luat cu asalt străzile, iar unele plaje au fost pline de oameni.

Spania a impus restricţii severe de deplasare în martie, limitând ieşirile din casă ale populaţiei la cele esenţiale.

În măsura în care rata infectărilor a scăzut şi spitalele şi-au stabilizat situaţia, guvernul condus de Sanchez şi-a îndreptat atenţia spre redeschiderea treptată a vieţii sociale şi repornirea unei economii sever afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.