Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a decis: Procurorul DNA care a consfinţit 'albirea' lui Barna se pensionează la doar 48 de ani

sigla dna

Secţia pentru procurori a CSM a decis, în şedinţa de joi, 14 noiembrie, să aprobe cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Aurelia Danusia Boicean, procuror-şef al DNA Alba Iulia.

Danusia Boicean se află la conducerea DNA Alba Iulia din septembrie 2013, fiind delegată, iniţial, de două ori pe o perioadă de şase luni. Ulterior a obţinut funcţia prin concurs. În 12 octombrie 2018, Danusia Boicean (48 ani) a fost numită de CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA Alba Iulia, care urma să expire în 2021. După doar 1 an, procuroarea a înaintat secţiei de procurori a CSM o cerere de pensionare, aprobată joi.

Aurelia Danusia Boicean a semnat, în martie 2019, în calitate procuror ierarhic superior, clasarea dosarului care viza afacerile lui Dan Barna, preşedintele USR. Dosarul viza "săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei". DNA central a stabilit că decizia clarării a fost luată ilegal şi a redeschis dosarul pe data de 28 octombrie, aşa cum relata jurnalista Sorina Matei pe Facebook. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.