Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM discută proiectul de lege controversat - Propunerea privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru parlamentari și magistrați, pe ordinea de zi

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Plenul CSM dezbate, miercuri, propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din României.

Proiectul se află în prezent la Senat, urmând ca după primirea avizului CSM să ajungă în comisiile parlamentare de specialitate.

Citeste si Profilul alegătorului român cu două luni înainte de alegeri (Sondaj CURS)

Initiatorii spun ca problemele “generate de existenţa pensiilor de serviciu sunt de ordin social şi financiar şi influenţează negativ societatea românească. Astfel, în rândul majorităţii populaţiei, există un sentiment de dezaprobare, nemulţumire şi frustare  faţă de acest sistem de pensii de serviciu. Conform unei cercetări sociologice (...), peste 80% din populaţia României solicită eliminarea pensiilor de serviciu, cunoscute ca pensii speciale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.