Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM il scapa pe judecatorul care l-a achitat pe Oprisan tergiversand dosarul

oprisan

Judecatorul Lucian Buta l-a achitat pe presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan acuzat de DNA de fapte de coruptie, printre care abuz in serviciu si fals intelectual.

DNA insa l-a reclamat pe judecator la Inspectia Judiciara, acuzandu-l ca a tergiversat dosarul baronului PSD si ca l-a solutionat fara celeritate, fara sa faca toate demersurile necesare pentru a cunoaste in detaliu continutul dosarului si folosind "expresii neadecvate" in motivarea deciziei sale.

„Dosarul cauzei se află de la data 2 decembrie 2010 pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca. De atunci, au fost acordate 29 termene de judecată. Pe parcursul celor aproximativ patru ani de când dosarul se află pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, însumând 1.263 zile, s-au acordat termene de la 49 zile, 56 zile şi chiar de 105 zile de amânare de la un termen la altul”, arăta DNA in iunie 2014.

Inspectia Judiciara a constatat in raportul sau ca judecatorul lui Oprisan ar fi tergiversat dosarul asa cum sustine DNA, insa CSM nu a admis propunerea inspectorilor judiciari de a-l sanctiona pe acesta.

„Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Buta Lucian Rareş, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99, litera h), teza I şi articolul 99, litera s) din Legea 303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, ca neîntemeiată”, a decis, miercuri, Secţia de judecători în materie disciplinară a CSM, potrivit Mediafax.

Decizia de miercuri a Secţiei de judecători a CSM nu este definitivă şi poate fi contestată la completul de cinci judecători de la instanţa supremă.

Totodata nici deciza luata de judecatorul Lucian Buta in dosarul lui Oprisan nu este definitiva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.