Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM neagă discuțiile secrete pentru numirea unor procurori

csm

Având în vedere lansarea în spaţiul public, prin intermediul publicaţiilor on-line evz.ro, HotNews.ro şi românialiberă.ro a unor speculaţii proprii autorilor articolelor „Întâlnire secretă la CSM ...”., „Conducerea CSM a discutat cu ministrul Justiţiei....” , „Reuniune la nivel înalt pe tema procedurii de numire a procurorilor - șefi”, precum şi scoaterea din context şi prezentarea alterată a declaraţiilor telefonice ale preşedintelui Consiliului, judecător Marius Badea Tudose, de către jurnalista de la evz.ro, preluate ulterior de către celelalte două publicaţii

Biroul de Informare publică şi Relaţii cu Mass-Media este abilitat să comunice următoarele

Citește și:  URGENŢĂ inexplicabilă - discuţii secrete pentru modul de numire a procurorilor/ surse

PRECIZĂRI:

Întâlnirile avute astăzi, 24 iulie, de preşedintele CSM cu ministrul Justiţiei şi, apoi, cu preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, au avut loc la sediul CSM , în cursul dimineţii, în timpul programului de lucru; accesul în sediul CSM a persoanelor menţionate fiind realizat prin intrarea oficială a clădirii, destinată accesului publicului şi angajaţilor Consiliului. În aceste condiţii, o astfel de întâlnire nu poate fi catalogată drept „secretă”.

Întâlnirile au avut ca obiect discutarea unor aspecte tehnice legate de comunicarea inter-instituţională în perioada imediat următoare, având în vedere programele de concedii de odihnă ale persoanelor menţionate şi jalonarea unor repere temporale pentru proiectele instituţionale comune aflate în derulare.

În cadrul acestor întâlniri nu au fost dezbătute niciun fel de proiecte de legi sau proiecte de modificare a acestora. Potrivit legii, conducerea CSM nu poate să îşi asume nicio propunere de modificare a vreunei legi fără o decizie plenară.

Neavând un caracter decizional şi/sau de impact asupra activităţilor instituţiilor reprezentate, întâlnirile nu au fost anunţate pe agenda preşedintelui CSM .

Vicepreşedintele CSM , procuror Bogdan Gabor nu a participat la nici una din cele două întâlniri.

Prin tehnici clasice de decupare şi scoatere din context, autorii articolelor menţionate au urmărit plasarea intervenţiei preşedintelui CSM într-o zonă a senzaţionalului mediatic iar speculaţiile referitoare la înţelegeri oculte privind procedura de numire a procurorilor şefi şi modificarea legilor justiţiei, deşi, cu generozitate, sunt indicate „surse din magistratură”, nu corespund realităţii factuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.