Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul lui Kovesi-Antena3

Antena 3 siglă

CSM a decis să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul Laurei Codruța Kovesi, după ce DNA a intervenit în procesul civil Antena3 - Kovesi.

"Urmare informaţiilor transmise succesiv în spaţiul public începând cu data de 8 martie 2018, suntem abilitaţi să informăm opinia publică asupra faptului că sesizarea formulată de jurnaliştii Emanuel-Mihai Gâdea, Tudor Radu, Bianca Grigore, Mugur-Cristian Ciuvică şi Răzvan-Ovidiu Savaliuc, cu referire la incidentele care au avut loc la termenul din 6 martie 2018, în legătură cu soluţionarea dosarului nr.6043/3/3015 aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, a fost trimisă Inspecţiei Judiciare, în vederea efectuării de verificări în conformitate cu dispoziţiile art. 30 alin.(1) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată", se arată într-un comunicat CSM.

Jurnaliștii Antena 3 și Luju.ro acuză intimidări din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în procesul cu șefa instituției, Laura Codruța Kovesi.

Mai exact, jurnaliștii Luju.ro, susțin că Direcția Națională Anticorupție intervine în procesul civil dintre Laura Codruța Kovesi și jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvică și Răzvan Savaliuc.

Această situație a fost constatată marţi, 6 martie 2018, la orele 9.00, atunci când Răzvan Savaliuc a studiat dosarul la bară. Drept urmare, jurnalistul a solicitat instanței de judecată să facă adrese către DNA pentru că acest parchet să comunice obiectul dosarului 853/P/2016, dacă s-a început urmărirea penală în caz și împotriva cui, pentru a se află dacă nu cumva chiar judecătorii Marilena Panait și Valentina Gheorghe pot face obiectul acestui dosar penal, situație care i-ar face incompatibili în a mai soluționa cauza.

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a subliniat în cadrul pledoariei sale: “Am impresia că mai avem puțîn și mascații DNA vor năvăli în sala de judecată” și a solicitat instanței să nu se lase intimidată de asemenea practici și să își respecte jurământul depus la învestirea în funcție.

Conform jurnaliştilor de la Lumeajustitiei.ro,  pe tot timpul termenului de marți 6 martie 2018, magistraţii de la Curtea de Apel Ploiești ”au călcat sistematic în picioare apărarea jurnaliștilor Antena 3, refuzând să admită orice proba la dosar, refuzând să dea curs la două cereri de repunere a cauzei pe rol, refuzând să primească o cerere de intervenție principala, refuzând să facă adrese la DNA pentru clarificarea dosarului penal clădit de DNA pe marginea dosarului în care e parata”.

Lumeajustitiei.ro cere ministrului Justiției și CSM să facă lumina de urgență în acest caz în care există bănuiala legitimă că DNA influențează verdictul, în care dreptul la apărare și la un proces echitabil al jurnaliștilor Antena 3 a fost grav încălcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.