Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM: Stelian Ion a afectat independența justiției

zf.ro
Consiliul Superior al Magistraturii CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat în ședința de marți că prin declarațiile publice ale fostului ministru al justiției, Stelian Ion (USR) s-a afectat independența sistemului judiciar.

La începutul anului, când era ministru al Justiției, Stelian Ion spunea că va cere un control la unitățile de parchet, pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare astfel încât „genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza”. În urma declarației, președintele CSM Bogdan Mateescu a sesizat Inspecția Judiciară.

CSM acuză că Stelian Ion „generalizează incorect încălcări ale legii de către organele judiciare, exprimate inclusiv în termeni care țin mai degrabă de argou şi care presupun desconsiderarea magistraţilor, precum „preluări cu japca”, nespecifici limbajului care să caracterizeze un înalt demnitar al statului român cum este ministrul justiției în relația cu autoritatea judecătorească”.

„S-a produs o încălcare a principiului separației şi echilibrului puterilor în stat, fiind afectată independența sistemului judiciar în ansamblul său”, mai spune CSM despre afirmațiile fostului ministru USR al Justiției.

După excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură, Stelian Ion a comparat hotărârea CSM cu acţiunile asupra justiţiei din perioada lui Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.