Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a pus tunurile pe președintele Franței: Domnul Macron face un dans pe poante, care mă calcă pe nervi

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

„Face un dans pe poante, domnul Macron, care mă calcă pe nervi” – așa a reacționat Cristian Tudor Popescu față de atitudinea președintelui francez Emmanuel Macron vizavi de masacrele comise de ruși în Ucraina.

Emmanuel Macron a refuzat să califice atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina ca fiind „genocid”, argumentând că rușii și ucrainenii sunt popoare surori. Ulterior, el a precizat că „nu ajută Ucraina să se intre într-o escaladare verbală fără să se tragă toate consecinţele”.

De partea cealaltă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că declarațiile omologului său francez „sunt foarte dureroase pentru noi”.

„Atitudinea lui Macron… Dacă n-ar fi Le Pen asta… i-aș zice de dulce lui Macron. „En francais facile” i-aș spune domnului Macron, ceva de „merde”, așa…

Ce se apucă să spună? Că el n-a rostit cuvântul „genocid”, pentru că atunci, națiunile europene ar trebui să țină seama – potrivit protocoalelor internaționale – de calificarea drept „genocid” a ceea ce se întâmplă în Ucraina și ar trebui să reacționeze militar.

Și atunci, zice el, „de aia nu spun eu genocid. Ca să nu reacționăm militar”.

Păi, ai fost la Kiev, maître Macron? N-ai fost să vezi! Ai fost la Bucha, la Irpin, la Mariupol? Ai fost să vezi ce este acolo? Contează ceea ce este acolo, nu că iei tu sau nu, potrivit protocolului, atitudine militară, de la Paris.

Nu! Contează ce este acolo și cum califici ce este acolo. Deci, face acolo un dans pe poante, domnul Macron, care mă calcă pe nervi”, a susținut Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24, anunță b1tv.ro.

Gazetarul a vorbit și despre alegerile prezidențiale din Franța. În turul 2, pe 24 aprilie, se vor înfrunta Emmanuel Macron și Marine le Pen, candidata de extremă dreapta care vrea scoaterea țării din NATO și apropierea de Rusia.

„Firește, că nici nu intră în discuție să câștige madam Pampon, aia. Va câștiga Macron, pentru că sunt niște reguli, totuși, matematice. Ține seama și de cum votează francezii de-a lungul timpului, și de rezultatele din primul tur față de al doilea, și de ce s-a întâmplat în 2017. Șansele sunt foarte mici pentru Le Pen”, consideră Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.