Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP anunță APOCALIPSA pentru români, în urma revoluțiilor Guvernului: 'Vei ajunge un soi de iobag, un sclav modern'

ctp

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au discutat pe Stirileprotv.ro despre interviul în care Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat răspicat că ”vor fi modificate Codurile Penale mult” și că vor fi puși miniștri cu probleme penale în viitorul Guvern ”pentru că putem”.

"Andreea Esca: ”Legat de interviul dat de Codrin Ștefănescu la Adevărul, miercuri. Cum vi s-a părut? Este cumva elocvent pentru ce se întâmplă în țară?”

Citește și: Klaus Iohannis, ATAC DEVASTATOR la actuala putere: 'Voi atrage atenția și voi solicita consultări'

Cristian Tudor Popescu: ”Da, este. Codrin Ștefănescu e mai reprezentativ, în acest moment, pentru România. El, Liviu Dragnea sunt mai reprezentativi pentru România decât au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Victor Ponta. La acești lideri ai PSD puteai să mai vezi cât de cât o anvergură. Faptul că mai gândeau lucrurile în legătură cu România și în relație cu exteriorul, cu Uniunea Europeană, cu Europa, cu lumea. Mai știau o limbă străină, unii chiar bine: Năstase, Geoană, Ponta. Aveau idei legate de proiecte de țară. Firește, își aveau defectele lor, păcatele lor, dar în ultimă instanță nu erau niște oameni simpatici pentru mase, potriviți cu masa din România. Cu electoratul lor.

Oamenii ăștia nu au reușit să fie suprapuși perfect cu acea mediocritate confortabilă de aici. Cu ideea fundamentală ”domne, să nu avem probleme, încă e bine. Vrem liniște”. Cum s-a scris pe ziarul ”Adevărul” înainte de alegerile din 20 mai, pe prima pagină, albă complet: ”Avem nevoie de liniște, oameni buni”, iar restul paginii era albă. Această liniște care este liniștea morții. E rigor mortis. Ce fac acești oameni care se potrivesc atât de bine cu mediocritatea, cu lașitatea din România? Acești oameni care ne conduc acum.

Andreea Esca: ”Codrin Ștefănescu zicea foarte clar miercuri că vor fi păstrați miniștrii cu dosare penale ”pentru că putem”. Pentru că au fost aleși de poporul român prin vot și pentru că ”ăștia #rezist” sunt foarte puțini. Deci nu o să schimbăm legile în funcție de ce spune foarte puțină lume atâta vreme cât majoritatea este cu noi.”

Cristian Tudor Popescu: ”Are dreptate. Se potrivește, cum am spus, cu masa statistică a acestui popor. A dat cel mai penetrant răspuns și cel mai prizabil de către mase, ”pentru că putem”. Nu s-a apucat să spună ”sunt abuzuri, până la sentința definitivă, prezumția de nevinovăție”. Nu, domne. ”Pentru că putem”. Acest ”pentru că putem” i-a uns pe inimă, s-a dus la casa sufletului acelor mulți din această țară care n-au ieșit în Piața Victoriei niciodată, nici în Piața Universității în 1989. Are dreptate Codrin Ștefănescu, câți au ieșit în stradă în 1989? În noaptea aia, la Universitate, au fost maximum 5.000 de oameni în vârful manifestației. În țară, în 22 decembrie au ieșit 2-300.000, București și restul orașelor. Unde erau restul, milioanele și milioanele de români? Se uitau la televizor să vadă ce se întâmplă.”

Uitați-vă la această batjocură de Ordonanță 600. Să ne pui pe toți să plătim, să completăm până în 31 ianuarie. O dai în decembrie, ai sărbătorile și apoi până pe 31 ianuarie toată lumea să meargă să depună declarația asta. Este o demență, este noroiul minții, cum să faci așa ceva?! Ei bine, au făcut. Acum, firește, s-a dus acolo Dragnea, au renunțat. Era prea de tot. Deci își bat joc de oameni sistematic cu așa-zisa ”revoluție fiscală”, care este apocalipsa fiscală prin care încearcă acum să smulgă bani de la oameni după ce au dat pomeni cu măririle de salarii ca să câștige capital electoral. Finalmente, nu, nu le vor umple nici buzunarul, nici burta, va fi o cruntă dezamăgire. Dar, ”încă e bine”, asta e filosofia. Și ”poate ne dau ăștia, totuși, ceva”. Stau, nu vor să vadă, ”ce mă interesează pe mine Justiția? Ce mă interesează pe mine ce spune Bruxelles-ul, Timmermans, Juncker, cine sunt ăștia domne?””

Andreea Esca: ”A venit și răspunsul alor noștri, care au spus că probabil au fost prost informați despre ce se întâmplă aici.”

Citește și: Ecaterina Andronescu, în lacrimi la Antena 3: Ce mărturisire a făcut vicepreședintele PSD

Cristian Tudor Popescu: ”Răspund exact ca Ceaușescu, în anii 1980. Cum au răspuns Departamentului de Stat american, așa au răspuns și Comisiei Europene. ”Noi n-avem nevoie de nimeni!” Rămânem noi de noi aici. Curând o să revenim la începutul anilor 1970, la curentul acela folosit de Ceaușescu care mergea până la deromanizarea României. Deci, ne întoarcem la daci. Ai văzut că acum simbolul ales de România pentru președenția UE este lupul dacic. Care scotea urlete când era ținut în cap de băț.

Este un anti-occidentalism pe care Ceaușescu l-a alimentat sistematic în întreaga lui propagandă atunci. Anti-intelectualism, anti-urbanism mergând până la negarea influenței latine și romane asupra acestui popor. Spre asta ne întoarcem în frunte cu acești domni. Cu domnul Codrin, cu doamna Dăncilă, cu domnul Dragnea. Și oamenii ăștia nu vor să vadă lucruri care nu se pipăie, nu se miros, care nu sunt palpabile. Nu vor să le vadă, nu vor! Dacă s-ar gândi puțin ar constata că, finalmente, într-o țară în care ajunge atotstăpânitoare, corupția ajunge lege, așa cum erau Principatele înainte de 1848, în acea țară, inevitabil, tu vei ajunge un soi de iobag, un sclav modern, așa cum erau atunci robii țigani, asa vom ajunge cu toții în țara asta cu o asemenea conducere. Spre asta duce corupția, spre sărăcie, sclavie și bătaie de joc. Dar pentru asta trebuie, cum spunea Hariri, ca mari mase de oameni să treacă de idealuri cotidiene ale buzunarului și burții, să gândească în termeni abstracți. Există și astfel de oameni în România, elite, dar sunt foarte puțini. Întotdeauna au fost foarte puțini.", a fost dialogul dintre cei doi jurnaliști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.