Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, atac virulent la adresa PSD: 'Uite că primim 'de la nenorociții ăia, antiromânii ăia' a 6-a sumă din Uniune'

Captura TV
CTP Cristian Tudor Popescu

UE alocă României suma de 33 de miliarde de euro ca parte a planului de redresare economică după efectele pandemiei de coronavirus. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că, în contextul în care PSD spunea despre UE că își bate joc de România, statul primește acum „de la nenorociții ăia de la UE, antiromânii ăia” a 6-a sumă din blocul comunitar de 27 de membrii.

„Să ne amintim ce spunea PSD, ce a tot spus în ultimii ani și în ultimele luni și în ultimele săptămâni. Până în ultimul moment, PSD a spus că UE își bate joc de România, că noi suntem ultima găină din gostat – vă spun eu, nu PSD – că nouă nu ne dau bani, că ăia mari își dau între ei, ne tratează ca pe niște sclavi de care au nevoie să le strângă recoltele Sparanghela Merkel.

Uite că România primește `de la nenorociții ăia de la UE, antiromânii ăia` a 6-a sumă din UE. Din această sumă o parte de peste 50% sunt granturi sau credite nerambursabile, adică nu trebuie să dăm banii înapoi. Ce rămâne sunt credite. Este un ajutor substanțial pe care România îl primește din partea UE.

ULTIMA ORĂ Accident cu coloana oficială a lui Traian Băsescu

Ce va face România? Pericolul e foarte mare ca, fiind an electoral, să se încerce acum cu toate mijloacele să fie folosiți pentru câștigarea de voturi, să nu fie folosiți în direcția pe care o dorește UE, care ar face binele cel mai mare României: dezvoltarea infrastructurii, reforme administrative, construcții, proiecte de stat, șamd, care să readucă locuri de muncă din cele pierdute și să genereze plusvaloare și venituri. Însă tentația politicienilor este mare. E mult mai greu decât cu bugetul statului, am văzut ce se poate face cu el. Poți să-i dai bani lui cuscru, lui cumătru, fără prea mari probleme când ești la putere, dar cu bani europeni mai greu. Se poate, dar este mai greu.

S-ar putea să avem niște probleme în direcția asta cu doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi, care exact cu asta se ocupă, cu utilizarea corectă a fondurilor europene. Dacă vor fi încercări de sifonare, nu cred că doamna Kovesi va fi milostivă cu guvernarea din România și cu politicienii din România”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii Cap Limpede, la Digi24.

El a afirmat că suma de bani este destul de mare încât să poată fi folosită la mai multe proiecte de dezvoltare a țării.

„Dacă știi să o utilizezi, e o sumă mare. 33 de miliarde de euro este o sumă mare. Haideți să ne gândim. Nu e un miliard. Se pot face autostrăzi, să termini ce ai început: linia din București până la Otopeni, șoseaua de centură în București și în alte orașe. Sunt atâtea lucruri care se pot face”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.