Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Cîțu are un singur obiectiv, să fie 'preșmier'

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Florin Cîțu are un singur obiectiv: să fie „preșmier”, adică și președinte, și premier, iar pentru aceasta „l-a lăsat în ofsaid” chiar și pe președintele Iohannis, comentează gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Declarațiile lui CTP la Digi24:

  • „Deci, ne găsim într-o etapă nouă, în care dl. Cîțu nu mai are treabă nici cu dl. Iohannis, pentru că domnul Ciucă a fost clar propunerea domnului Iohannis. Și acum, dl. Cîțu spune: „Nu. Nu e dl. Ciucă. Bine, sunt eu, e clar, cine să fie decât eu?” Domnul Cîțu a declanșat toată această vânzoleală sângeroasă care durează de trei luni de zile - sângeroasă nu pentru dl. Cîțu și pentru politicieni, sângeroasă pentru cetățenii care mor prin spitale și de alte lucruri decât de COVID în perioada asta în care România nu are guvern legitim - a declanșat-o ca să fie ce? Are un singur obiectiv: să fie preșmier. Adică, și președinte de partid, și premier. Vrea să fie preșmier omul și pentru asta, din câte văd, este capabil de orice, adică n-are limite domnul Cîțu. Acum a reușit să-l surclaseze și pe Iohannis, pentru că au pornit amândoi în operațiunea „Dărâmarea”. Acum, el a luat-o în față, are o lungime de cal domnul Cîțu față de domnul Iohannis în momentul în care spune „Ciucă nu e o soluție”. Singurul lucru care îl interesează în povestea asta este să fie el preșmier”, a comentat, vineri seara, la Digi24, Cristian Tudor Popescu.
  • „Eu nu cred că domnul Iohannis îl va numi din nou premier pe domnul Cîțu. În primul rând, ar trebui ca să accepte PSD. La PSD acum se calculează pe puncte - cât pierdem, cât câștigăm. Vă dați seama cât pierde PSD-ul în fața alegătorilor în clipa în care îl acceptă pe Cîțu premier, după ce l-a dat jos pe „Cîțu, groparul României” prin moțiune de cenzură?”
  • „Numindu-l din nou, Klaus Iohannis în clipa de față știe foarte bine - poate că în legătură cu sine nu este conștient de cât i-a scăzut nivelul încrederii în ochii populației, dar cu siguranță e conștient de cel al lui Cîțu - că dacă l-ar numi acum, ar însemna că se întovărășesc Ciungul cu Ologul, prin urmare, n-ar avea niciun motiv să facă asta”
  • „Între PNL și PSD, în cotârceala lor, cum spuneam, este totuși în clipa de față o deosebire. PNL-ul s-a dus să zgrăbțăne la poartă la PSD. PSD-ul vine de pe cai mari și spune: Da, domnule, ăștia sunt disperați, nenorociții ăștia care au prăpădit România, sunt disperați și vin la noi. Noi ce să facem? Nu putem să lăsăm țara în situația asta! De-aia colaborăm. Asta e una, cu PNL. Dar ca să-l accepți pe Cîțu premier, asta n-ai cum s-o explici”, punctează gazetarul.
  • „Este o situație anormală asta în care este demis un guvern și-un premier și el rămâne liniștit și poate să mai rămână în continuare. Să zicem că nu se cade la pace, PSD și PNL. E foarte greu să se mai ajungă la o înțelegere cu USR, după tot ce s-a spus în clipa de față. USR-ul a început acum să împroaște. Dă în toată lumea, nu numai în Cîțu, dă în UDMR din greu, îi face iliberali, înțeleși cu Viktor Orban, au dat drumul la artileria cu diverse materii semi-lichide. Și atunci, nu se întâmplă nimic și rămâne guvernul interimar, rămâne sine die. Nu poate să-l dea nimeni jos. Iohannis a spus să se vină la Cotroceni când se va identifica o majoritate. Nu s-a identificat majoritatea. Iohannis n-a spus ce face dacă nu se identifică majoritatea. Nu se identifică majoritatea înseamnă că mai căutam majoritate. Și nu se identifică. Și lunile trec. Și rămâne Cîțu. Este și poate să rămână în continuare”
  • „Mă gândeam: nu ar fi normal și rațional, n-ar trebui ca un parlament, odată ales într-o legislatură, printre primele sale acte, o comisie parlamentară, să aleagă un guvern de urgență, apolitic, compus din tehocrați - comisia alege oamenii respectivi - pe care să-l supună apoi validării plenului? Guvernul acesta nu intră în funcțiune, dar avem numele respective, el este știut, făcut public și stă acolo. Poate să fie actualizat din când în când, poate cineva nu mai vrea sau nu mai poate. Acum, de pildă, acest guvern trebuia să fie nominalizat acolo, la Palatul Victoria, și-n clipa în care este demis dl. Cîțu, a doua zi guvernul se înlocuiește cu cel de urgență, care este pregătit pentru asta. Firește că, apoi, se desfășoară negocieri pentru un nou guvern, dar nu se desfășoară negocieri cu fostul premier, rămas în funcție deși a fost dat jos de către Parlament, care e și președintele partidului de guvernământ, și capul negocierilor. E o situație anormală, iar Cîțu face absolut tot ca să blocheze, ca să fie el preșmier”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.