Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP dă de pământ cu Executivul Orban: ''Anticipatele, o măsură de bun simţ în Constituţie, folosită acum de nesimţiţi'

CTP

Guvernul Orban ar fi trebuit să se ocupe mai mult de guvernare şi mai puţin de încercarea de a declanşa alegerile anticipate, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. La emisiunea Cap Limpede de la Digi24, gazetarul a comentat forţarea de către PNL a alegerilor anticipate despre care spune că sunt gândite în Constituţie ca o „măsură logică, de bun simţ care este utilizată acum de nesimţiti”.

„Alegerile anticipate sunt gândite, după părerea mea, corect în această Constituţie. Sunt gândite ca ultimă soluţie. Când pică un guvern şi când din pricina unei instabilităţi parlamentare şi unui dezechilibru de forţe, nu se poate numi un prim-ministru care să reziste, care să fie aprobat în Parlament. Astfel de situaţie am avut de pildă, ani şi ani de zile în Italia, pica guvernul şi nu puteau să ajungă la un vot prin care să se ajungă la un prim-ministru şi atunci se perpetuau situaţii în care se stătea cu guvern interimar şi funcţiona. Şi funcţiona destul de bine, economic. Şi Belgia la fel.

Citește și: Marcel Ciolacu propune guvern de uniune națională până în noiembrie: 'Nici PSD și nici UDMR nu vor propune un prim-ministru'

Dar această prevedere din Constituţie este ţintită să rezolve această situaţie: «Dom’le am propus un prim ministru, nu ne-am înteles. L-am propus şi pe al doilea, ce facem? Mergem şi propunem la infinit? Nu! După al doilea dizolvăm Parlamentul, dacă doreşte preşedintele şi mergem la alegeri anticipate».

Deci este o măsură logică, pentru oameni de bun simţ. Şi ea este utilizată acum de nesimţiţi, de oameni care vor să facă o combinageală, o tejghetăreală de colţul mesei cu anticipatele astea. Alegerile anticipate sunt un mijloc, nu un scop în sine. Aşa sunt ele gândite şi bine sunt gândite în Constituţie. Sunt un mijloc de a debloca o situaţie de dezechilibru politic care se perpetuează şi îi pui capăt prin alegeri anticipate”, a declarat CTP la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.