Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP despre Klaus Iohannis: Ce a fost în creierii Excelenței sale?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu abordeaza un subiect-cheie al campaniei prezidentiale, moment abordat de Klaus Iohannis in cartea 'Primul pas'.

Intr-un interviu acordat Gandul, Klaus Iohannis a declarat in campanie ca profesorii care din munca cinstita nu si-au putut cumpara 6 case, atatea cate isi cumparase actualul presedinte, au avut 'ghinion'.

In noua sa carte, Klaus Iohannis explica de ce a facut remarca devenita virala: „M-am dus la o emisiune unde am considerat că există un mediu prietenos, dar m-am trezit faţă-n faţă cu un moderator foarte agresiv. Şi, în loc să-mi păstrez calmul, cum procedez în mod normal, am reacţionat la atacul moderatorului, lucru pe care apoi nu l-am mai făcut. Concluzia este cât se poate de simplă: nu pot să-l fac mai bun pe omul din faţa mea, dar pe mine pot să mă fac mai bun”.

CTP spune ca presedintele spune un lucru grav despre sine.

"Mai întâi, cum consideră actualul preşedinte că trebuie să fie presa? Păi, prietenoasă. De-aia venise domnia sa la Gândul, credea că e un mediu prietenos. Ideea are rădăcini vechi, care trec prin Băsescu, Năstase, Iliescu, până la ştabii de partid dinainte de ' 89. Atunci, ziaristul era, indiferent de vârstă, un „băiat” cu pix şi carneţel care nota sârguincios pentru a pune în pagină fiecare vorbuliţă a tovarăşului prim. De fapt, un sclav, un scrib, care doar dacă îşi pierdea minţile se apuca să pună întrebări de capul lui.

(...)

Ce a fost în creierii Excelenţei Sale când a produs răspunsul: „Ghinion!”, urmat, la replica „Au ghinion?”, de o zicere şi mai tare: „Eu am ghinion!”, dl. Iohannis nu explică nici în opera sa actuală. Care nu cuprinde nici privirea de o blândeţe echivalentă cu „Măi, animalule!”, a lui Ion Iliescu, pe care i-a aruncat-o d-lui Pândaru, făptaş al crimei de lezmajestate de a întreba.

În schimb, dl. Iohannis încheie cu o constatare-argument: „În scurt timp, oamenii au demonstrat că au înţeles bine ceea ce am vrut să spun.” Adică, d-sa a câştigat alegerile. Las la o parte faptul că dl. Klaus Iohannis continuă să nu înţeleagă că a fost ales, în mare majoritate, pentru calitatea de a nu fi Ponta, întrucât din exprimarea de mai sus rezultă ceva şi mai grav: preşedintele consideră că adevărul şi dreptatea se stabilesc prin vot.

O să vedem cât ghinion şi cine îl va avea cu un preşedinte care gândeşte aşa", a scris CTP intr-un editorial din Gandul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.