Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP dezvăluie secretele victoriei Mihaelei Buzărnescu

buzarnescu

În REVISTA PRESEI de astăzi, stirpesurse.ro vă prezintă analiza jurnalistului Cristian Tudor Popescu după victoria Mihaelei Buzărnescu în fața Elinei Svitolina din turul III la Roland Garros.

Digi24:

Mihaela Buzărnescu este o jucătoare completă, a spus ziaristul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, după victoria româncei în fața ucrainencei Elina Svitolina.
Se poate spune că, odată cu această victorie, Mihaela Buzărnescu intră în tenisul mare. Dupa atâția ani în care a jucat pe terenuri de zgură unde ciugulesc vrăbiile iarba pe margini, iat-o pe Mihaela împlinindu-și visul din copilărie, acela de a juca pe tabloul principal la Roland Garros și a ajunge în turul 4 pentru prima dată în cariera ei”, a spus Cristian Tudor Popescu.
„Important este și modul în care a câștigat acest meci. Nu a fost o zi slabă a foarte valoroasei Elina Svitolina, jucătoare aflată și în formă pe zgură, tocmai a câștigat turneul de la Roma, învingând-o pe numărul 1 mondial, Simona Halep. Deci o adversară de asemenea calibru, care nu a jucat rău. A jucat Mihaela mai bine decât Elina Svitolina, care a jucat bine. Meciul a fost de un foarte ridicat nivel tehnic, fizic, iar Mihaela a reușit să conducă ostilitățile, un lucru foarte important pentru viitor. A impus un ritm sufocant în schimburi, astfel încît a adus-o pe Svitolina în starea de a ţipa cam ca Sharapova, la fiecare lovitură, ceea ce nu-i stă în obicei ucrainencei”, a explicat jurnalistul.
„A gândit foarte bine tactic jocul, folosind acel forehand de stânga și a aplicat o schemă folosită și de Nadal, distribuie lovituri la fel de tari și de precise atât în cros, cât și în lung de linie. A scos-o mereu din teren pe Svitolina și cum a prins o minge mai scurtă, a făcut pasul în față și a atacat decisiv.  O ofensivă nehazardată, inteligentă, în faţa căreia o jucătoare ofensivă la rândul ei, cum e Svitolina, a cedat. Remarcabil și registrul foarte variat al loviturilor Mihaelei. Pe lângă forehand are și rever foarte bun. Vine la fileu, știe să facă voleu, are un serviciu precis, plasat și suficient de puternic pentru a-și ține adversara la respect și știe să pună și scurte cu mâna sigură în momentele importante”, a analizat CTP „secretele” acestei victorii. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Toată lumea a  crezut că erau doar vorbe şi, în zona aliaţilor Americii, s-a încercat mai apoi bagatelizarea sau minimalizarea efectelor care începeau să se manifeste în lanţ după ce preşedintele Trump a început să denunţe unilateral tratat după tratat, retrăgând SUA din zonele sale tradiţionale de influenţă. Dar, se mai spunea în mesajele lenifiante transmise de la Washington, nu-i niciun fel de problemă, SUA vor respecta centrul de putere tradiţional reprezentat de spaţiul euro-atlantic şi concretizat prin forţa şi credibilitatea NATO. Pe valoarea acestui spaţiu euro-atlantic s-a construit întreagul cadru de relaţionări de putere ale Americii şi Europei occidentale după cel de-Al Doilea Război Mondial. Valenţele de succes dovedite ale acestui spaţiu ca garant de securitate au făcut ca ţările central şi est-europene proaspăt ieşite de sub comunism să considere că acesta era singura soluţie credibilă pentru viitorul lor, optând fără ezitare pentru intrarea în Alianţă.
Tocmai această credibilitate începe acum să se fisureze după ce, ieri, Donald Trump a decis să aplice o serie de măsuri protecţioniste care vizează în mod specific ţările aliate din NATO (plus Mexicul), E vorba despre taxele suplimentare de 25% la importul de produse de oţel şi 15% pentru produsele din aluminiu. Produse provenind, cum spuneam, din toateb ţările UE, plus Canada şi Mexicul.
Sigur, este limpede că se deschid porţile unui război economic de mari proporţii căci toţi cei vizaţi de aceste măsuri au reacţionat violent şi au promis măsuri imediate de retorsiune. Dar. de fapt, pe fond, vorbim deja de o escaladă care este absolut neliniştitoare deoarece se vorbeşte despre un adevărat atac american la valorile care au caracterizat până acum colaborarea între aliaţi, lovind profund în interesele acestora. (Mai multe detalii AICI)

go4it.ro:

Galaxy Note9 va fi următorul smartphone de top de la Samsung, al cărui anunţ oficial este aşteptat spre sfârşitul verii. Se pare însă că lansarea în magazine va întârzia puţin, faţă de anii precedenţi. Decizia nu ţine de probleme în dezvoltare sau de adăugarea unei funcţii noi, ci mai degrabă de ambiţiile vice preşedintelui companiei, Lee Jae-yong, care şi-a dorit ca dispozitivul să fie mai subţire, pentru a oferi o experienţă de utilizare mai plăcută.
Conform unui articol publicat de publicaţia The Bell, Lee Jae-yong s-a oprit la un magazin de smartphone-uri din China într-una dintre călătoriile sale de business şi a fost impresionat de terminalele companiilor precum Xiaomi şi Oppo şi de faptul că acestea sunt mai subţiri decât modelele Note, în ciuda faptului că folosesc tot display-uri Samsung. Astfel, acesta a luat decizia de a cere echipei de ingineri să încerce să creeze o carcasă mai mai subţire pentru Galaxy Note9.
Se pare că sticla de pe display va avea o grosime mai scăzută, lucru care ar trebui să confere utilizatorului un plus de confort în utilizare. Nu este clar dacă acest lucru va afecta şi rezistenţa noului model, însă probabil că o astfel de decizie nu era aprobată dacă avea efecte negative asupra produsului. Întrucât telefonul este probabil aproape gata de a fi trimis spre fabrici la manufacturare, o astfel de schimbare întârziată va muta data la care acesta va putea fi lansat în magazine. Conform The Bell, Note9 ar putea întârzia aproximativ două săptămâni decât era iniţial programat, însă este posibil ca acesta să fie totuşi lansat înainte de noile smartphone-uri iPhone de la Apple. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.