Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP dezvaluie un acord incheiat cu Traian Basescu in urma cu 10 ani

CTP

Cristian Tudor Popescu a dezvaluit miercuri un acord incheiat cu presedintele Traian Basescu in urma cu 10 ani. Pe fondul atacului terorist de la publicatia satirica franceza, editorialistul si-a amintit o intelegere la care a ajuns cu Traian Basescu in 2005 pentru ca Romania sa nu contribuie la provocarile aduse lumii islamiste de caricaturile cu profetul Mohamed si cu alte simboluri religioase importante care ar fi cauza atacului de azi din Paris.

În 2005, când un ziar danez a făcut publice mai multe caricaturi cu Mahomed, preşedintele Traian Băsescu şi Cristian Tudor Popescu au luat împreună decizia de a nu se publica şi în presa românească.

„Aş vrea să amintesc că şi în România s-a pus problema dacă aceste caricaturi meritpă să fie puse în presă sau nu, era vorba de o simplă reproducere. Şi m-a sunat preşedintele Basescu, când eu aveam calitatea de preşedinte al Clubului Român de Presă şi am avut o discuţie cu oportunitatea apariţiei şi am căzut de acord că nu e bine şi nu e o încălcare de libertate a presei, dar este un gest conştient să nu se publice aceste caritaruri: având în vedere consecinţele politice pe care le poate produce în ţara noastră. Această sugestie a fost respectată de către marile ziare din România.

Eu nu sunt foarte de acord cu publicarea acestor caricaturi, cei care le publică le ştiu a fi insultătoare pentru acesti religioşi islmici. Extistă şi limite în această libertate a presei”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.