Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, după atacul din Londra: Putem avea oricând un atentat în România

ctp

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Digi24:

Cristian Tudor Popescu spune că un eveniment similar cu cel din Londra poate avea loc „oricând” în România. El a amintit de accidentele în care copiii unor politicieni au provocat accidente pe străzile din țară, multe dintre ele soldate cu decese.

„Pentru Marea Britanie sper ca acest atentat să însemne și faptul că Brexitul e o iluzie a realității. Brexit-ul a fost exact gândirea medievală: cetatea, râul, ridicăm podurile și ne baricadăm în cetate”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a spus că același lucru ar trebui să-l înțeleagă și românii, nu numai prin prisma faptului că au fost răniți doi conaționali în atentatul din 22 martie.
„Am asistat imediat după producerea atentatului de la Londra la o maimuțăreală sinistră, la Ploiești. Cinci adolescenți români au maimuțărit un atentat ucigaș. Auzit mai devreme că e vorba de o glumiță ca să-și facă selfie. E vorba de un lucru sumbru. Unul dintre ei s-a costumat cu turban și cu pelerină, incriminând în felul acesta pe musulmani și pe arabi. Și sunt mulți musulmani în România”, a adăugat el.
„Gândiți-vă ce s-ar fi putut întâmpla! Când scoți un pistol, noaptea, pe geamul mașinii, cine face diferența între un pistol cu capse și o armă cu glonț decât cu greu. Din fericire nu s-au întâmplat o grămadă de lucruri”, a mai spus jurnalistul.
„Oamenii pot să intre într-o stare de panică în care se poate întâmpla orice. Ești într-o mașină și ai în dreapta sau un stânga un ins care scoate pe fereastră pistolul. Ce faci? Eu dacă sunt în mașină, trag de volan și-l bag în pom. S-ar putea să-i omor pe toți. N-ai de unde să știi că ăștia fac glumițe”, a spus Cristian Tudor Popescu.
„Am spus-o și repet, noi putem avea oricând un atentat în România. De altfel și avem atentate în România de felul celui de la Londra. Adunați toți oamenii uciși de diverși tineri fii de beizadele post-comuniste, plini de bani, cu super-mașini, care au intrat în oameni, ieșiți din cluburi cu alcoolul și cu drogul în cap și au omorât... mulți dintre ei sunt liberi astăzi. Asta ce este?”, a spus jurnalistul.
„Același lucru (ca în Londra, n r.) se poate întâmpla oricând, unul sau mai mulți inși cu alcoolul și cu drogul în cap, cu mașini puternice, ies din club și zic: hai să facem și noi cum a făcut ăla la Londra; și să intre în trecători. Vi se pare improbabil?”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.
„Nu e nevoie nici de turbane, nici de ISIS, e suficientă această modă, această rezonanță în care sunt băgate creierele foarte vulnerabile ale tinerilor cu bani gata”, a subliniat el.

RFI:

Unda de şoc a atentatului comis la Londra este foarte  puternică în Franţa, pe fond de campanie în vederea prezidenţialelor, dar şi datorită faptului că trei dintre persoanele rănite sunt elevi de liceu francezi care se aflau într-o călătorie şcolară în capitala Marii Britanii. La această oră identitatea teroristului este cunoscută, iar revendicarea atentatului de către Organizaţia statul islamic relansează dezabaterea în jurul pericolului jihadist.
"Terorismul ne afectează pe noi toţi. Franţa, care a fost atît de puternic lovită în ultimul timp, este în măsură să ştie ceea ce resimte, ca suferinţă, poporul britanic în prezent. Trebuie să ne organizăm la nivel european pentru a înfrunta ameninţarea teroristă". Iată ce a declarat preşedintele francez François Hollande după comiterea atentatului.
Absolut nici un reproş nu figurează în aceste rînduri la adresa nimănui. Dar printre rînduri putem totuşi citi ceva: un fel de regret că europenii apar dezbinaţi într-un moment cînd ar trebui tocmai să strîngă rîndurile fiind ameninţaţi de o nouă formă de fascism, islamul radical. Si chiar dacă François Hollande nu pronunţă cuvîntul Brexit, înţelegem că poate nu era acum momentul cel mai bun pentru ca o ţară precum Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană, făcînd de fapt jocul forţelor care vor distrugerea Europei.
Această temă revine din ce în ce mai des şi mai clar formulată în presa franceză. In penultimul său număr, Le Courrier International propune un dosar formulat axact aşa: "Cine vrea dispariţia Uniunii Europene?" Iar în ultimul său număr, revista L’Obs formulează în felul următor un titlu chiar pe copertă: "Vrea Donald Trump să distrugă Europa"?
Sigur, nu-i putem pune pe toţi cei care detestă Uniunea Europeană sau care vor dezmembrarea Europei pe acelaşi plan cu jihadiştii… Dar ideea că o Europă solidă şi unită ar putea lupta mai bine împotriva extremismului islamist şi a jihadismului fascist revine în forţă pe fondul acestui ultim atentat comis în capitala Marii Britanii.

Ziarul Financiar:

Pentru fondurile-vultur, mallurile muri­bunde împrăştie mirosul unei noi crize a creditului.
Mai mulţi retaileri, printre care American Apparel şi H.H. Gregg, au intrat în faliment în ultimele luni. Payless, un lanţ de retail de încălţăminte, s-ar pregăti să intre în faliment săptămâna viitoare, potrivit Bloomberg. Iar proprietarul mărcilor Sears şi Kmart, Sears Holdings, a anunţat marţi că are „îndoieli substanţiale“ că va putea continua să funcţioneze. În documentele depuse de Sears la Securities and Exchange Commission, instituţie de reglementare în sectorul financiar, compania menţionează că a trebuit să folosească banii din activităţile de investiţii şi finanţare pentru a-şi menţine operaţiunile. De asemenea, Sears Holdings a înregistrat anul trecut pierderi de 2,2 miliarde de dolari în pofida eforturilor sale de a reduce costurile, de a vinde proprietăţi, de a accesa noi surse de finanţare şi a altor acţiuni de redresare. Pierderile cumulate în ultimii trei ani se ridică la cinci miliarde de dolari. Compania a fost înfiinţată în urmă cu 13 ani prin combinarea a două legende ale retailului american, notează The New York Times. Kmart a devenit o prezenţă notabilă la nivel naţional în anii 1960.  Ambele branduri au fost împinse spre margine de Walmart Stores, cu discount-urile sale masive, şi de Target, care vinde produse ieftine dar mai atractive. Atât Sears cât şi Kmart au avut de suferit pentru că au rămas în malluri vechi şi în cartiere mărginaşe. Comerţul online, cu magazine precum Amazon, au devenit mai recent o nouă provocare. În ianuarie funcţionau 1.430 magazine  Sears şi Kmart în SUA. Spre comparaţie, în urmă cu zece ani în SUA şi Canada existau 3.800 de magazine.
Payless are peste 4.000 de magazine în peste 30 de ţări. Pentru început, retailerul vrea să închidă 400-500 de unităţi. Compania a fost înfiinţată în 1956.
Mai mult de 3.500 de magazine s-ar putea închide doar în următoarele două luni.
Unii retaileri lasă în urmă magazinele fizice şi încearcă să se îndrepte spre comerţul virtual.
Retragerea marilor lanţuri de retail sau a comercianţilor mari înseamnă moartea mall-urilor şi odată cu ele a unor resurse importante de venituri pentru unele comunităţi locale.

Agerpres:

Actrița britanică Emma Thompson și-a adăugat numele pe lista femeilor care au fost invitate în oraș de Donald Trump, potrivit unor extrase dintr-un interviu care va fi dat publicității vineri, relatează DPA.

Într-un interviu pentru emisiunea suedezo-norvegiană Skavlan, care va fi difuzată integral vineri, Thompson a vorbit despre telefonul neașteptat pe care l-a primit în rulota sa în 1998, în timp ce lucra la filmul "Primary Colors", în mod ironic un film despre campania prezidențială a lui Bill Clinton.
Telefonul acela nu mai sunase niciodată, iar actrița a povestit că a fost la fel de surprinsă să-l audă sunând cum ar fi fost "dacă un elan ar fi intrat în rulotă".
Când a ridicat receptorul, persoana care a telefonat a spus: "Bună, sunt Donald Trump."
Emma Thompson, care a spus că nu-l întâlnise până atunci pe Trump în persoană, l-a întrebat de ce i-a telefonat.
Potrivit actriței, actualul președinte al SUA a răspuns: "Mă întreb dacă pot să-ți ofer cazare într-unul dintre turnurile Trump. Sunt foarte confortabile".
Când actrița s-a interesat de ce-i face această ofertă, Trump ar fi răspuns: "Cred că ne-am înțelege foarte bine. Poate am putea să luăm cina împreună o dată".
Emma Thompson a mai spus, râzând, că nu a răspuns niciodată acestei invitații.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.