Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP explică ce va face Dragnea după atacul lui Firea: Nu e râsul lui. Va ataca și el

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu în contextul declarațiilor făcute de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul sedinței CExN al PSD de la Neptun.

Digi24:

Liviu Dragnea va acționa și mai „iresponsabil” și va „ataca” și el, după atacurile Gabrielei Firea, la CEx-ul PSD de la Neptun, consideră Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a adăugat că „așa fac toți indivizii cu vocație dictatorială când simt că poziția le e şubrezită, trec la atacuri scelerate”. Pe de altă parte, el a afirmat că președintele PSD nu vrea să țină cont de urmările unei ordonane de urgență privind amnistia și grațierea.
„Nu a rezolvat nimic (acest CEx al PSD, n.r. ) și nu avea cum, pentru că la un partid de factura PSD nu se produc evoluții spectaculoase într-un CEx sau într-o adunare de partid. Acolo nu are nimeni curajul, în vechea tradiție a Partidului Comunist din România, să voteze deschis împotriva liderului maxim. Dar, după ce s-a terminat ședința și chiar înainte, au loc tot felul de manevre, de discuții și puneri la cale, pentru că situația domnului Dragnea e din ce în ce mai vizibil dificilă. E contestat acum de o persoană foarte grea din partid, Gabriela Firea, pe care n-o poate da afară. Doamna Firea e primar și va rămâne, și dânsa a mers până la niște afirmaţii care nu mai pot fi trecute cu vedere cu zâmbetul de felină obosită al lui Liviu Dragnea, cum ar fi aceea că a fost montată intervenția cetățeanului - așa-zis spontană - asupra prefectului Cliseru, a fost montată de Carmen Dan. E, în premieră, o acuzație extrem de gravă la adresa ministrului de Interne, care e strâns legată de Liviu Dragnea, cum a spus și Gabriela Firea”, a spus Cristian Tudor Popescu.
„În fața acestor atacuri la scenă deschisă, Liviu Dragnea a aplicat metoda relaxării semi-plictisite, a surâsului superios, pe care o folosește de multe ori, numai că nu e râsul lui, nu e o glumă. Mai ales că Gabriela Firea a invocat o a treia persoană, pe lângă Ecaterina Andronescu, și pe Corina Creţu, comisar european, care a transmis prin Gabriela Firea adunării partidului că autoritățile europene sunt îngrijorate de cum decurg lucrurile în legătură cu ce s-a întâmplat în 10 august. Situația nu e nicidecum ușoară pentru Dragnea. În astfel de situații, un ins care este preocupat, potrivit propriei declarații, să nu iasă drept prost din funcție și din viaţă, un astfel de individ nu poate să se comporte decât iresponsabil, să pluseze, să blufeze, să atace atunci când simte. Așa fac toți indivizii cu vocație dictatorială când simt că poziția le este şubrezită, trec la niște atacuri scelerate. Un astfel de atac e ordinul dat doamnei Dăncilă să fabrice o ordonanță pentru a-i scoate din puşcării pe toți cei care au fost judecați când erau în funcțiune protocoalele SRI-Justiție, diverse organisme”, a adăugat jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

O întrebare la care nu există răspuns: De ce românii, în special tinerii, continuă să fugă masiv din ţară deşi economia creşte, băncile dau împrumuturi pentru case, companiile caută angajaţi, salariile cresc, iar mari proiecte de investiţii sunt anunţate săptămânal.
Numărul de pensionari a scăzut de la 5,5 milioane în 2008, la 5 milioane în 2018, în timp ce numărul de salariaţi a crescut de la 4,7 milioane în 2008, trecând printr-un minim de 4 milioane în ianuarie 2011, la 5 milioane în 2018, să sperăm. (În iunie 2018, România avea 4,94 milioane de persoane salariate).
Vestea proastă: Bucureştiul, Clujul şi Timişul au făcut trei sferturi din totalul celor 320.000 de noi angajări din ultimii zece ani, în timp ce 17 judeţe au pierdut aproape 67.000 de joburi.
Bucureştiul a reuşit să îşi majoreze numărul de salariaţi cu 112.000, între iunie 2009 şi iunie 2018, Ilfovul a avut un plus de 51.000, Clujul a câştigat 43.000, Timiş - 35.000, iar Braşov - 22.000.
La polul opus, Hundeoara a pierdut 13.000 de salariaţi în acelaşi interval, Bacău - 7.700, Galaţi - 7.100, Brăila – 6.700 (judeţ care l-a dat pe premierul Mihai Tudose).
Deşi am avut an de creştere economică, intensitatea plecărilor din România a crescut în 2017 prin comparaţie cu anii anteriori. Anul trecut din România au emigrat aproape 220.000 de persoane, iar în ţară au intrat 166.000 de persoane, rezultatul fiind un minus de 53.000 de locuitori.
Cea mai mare problemă este că jumătate din cei care au plecat, din 220.000, sunt tineri între 15 şi 34 de ani, adică cea mai bună forţă de muncă şi viitorul României.
Deşi am avut an de creştere economică, intensitatea plecărilor din România a crescut în 2017 prin comparaţie cu anii anteriori.  (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a promulgat legea privind noile reguli de supraveghere a presei şi internetului. Este autorizată de acum încolo urmărirea îndeaproape a celor mai influente conturi de pe reţelele de socializare.
Potrivit noii legi, orice persoană care are mai mult de 5.000 de abonaţi on-line - fie pe un blog, fie pe o reţea de socializare - poate fi supravegheată. Consiliul superior al reglementării mediilor va fi autorizat să suspende sau să blocheze aceste site-uri sau conturi dacă estimează că el "publică sau difuzează informaţii false", "incită la încălcarea legii, la violenţă sau la ură" sau "subminează pacea socialăiile şi valorile societăţii".
Noua lege prevede de asemenea amenzi piperate - până la echivalentul a 8 ani de salariu minim - şi chiar pedepse cu până la doi ani închisoare.
De când a internetul a jucat un rol major în răscoala contra fostului preşedinte Hosni Mubarak în 2011, reţeaua mondială a intrat în vizorul tuturor regimurilor egiptene, de la Frăţia musulmană la preşedintele al-Sissi.
Organizaţiile de apărare a drepturilor omului estimează că definiţiile privind diversele delicte sunt ambigue şi deci reprezintă o ameninţare gravă nu doar pentru presă dar şi pentru zeci de mii de internauţi. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.