Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP identifică adevărata problemă după motivarea CCR

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu în contextul în care CCR a publicat motivarea deciziei în cazul revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Digi24:

Motivarea pe care Curtea Constituţională a făcut-o azi publică în cazul revocării şefei DNA este o imagine clară a încăierării politice, în care CCR devine o armă. Ce va face acum preşedintele Iohannis e o alegere umană pe care acesta o poate face. Kovesi va fi revocată oricum, dar dacă decizia o va lua Iohannis îl va face să dispară ca om şi ca politician, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
”Deja nu mai contează persoana lui Kovesi. Ea va fi revocată oricum.
Dacă o revocă preşedintele acum, o revocă prin decret. Dacă nu o revocă şi refuză explicit, fără amânare, urmează suspendarea, sancţiunea aplicabilă preşedintelui, şi apoi Tăriceanu vine în funcţie şi o revocă pe loc pe Kovesi.Kovesi va pleca oricum.
Problema e preşedintele României, nici măcar Iohannis. Ce se întâmplă cu funcţia aceasta în România.
Iohannis, prin conjunctura politică din ultimii ani e singura forţă de opoziţie efectivă de luat în considerare la acest tăvălug al coaliţiei care controlează tot.
Cred că vom vedea într-o anume măsură cine e Klaus Iohannis, cine e omul Iohannis, un personaj care nu a exprimat nicio emoţie, nicio empatie, nu am văzut o convingere, în ce crede acest om, nici o idee orginală a lui, nu face altceva decât să repete lucruri pe care probabil i le spun consilierii şi să preia expresii prefabricate de către consilieri, nu simte ce spune. Acum e pus în situaţia de a alege, e o chestiune umană.
Poate să o revoce pe Kovesi, să respecte această hotărâre şi nimeni nu poate, legal, să îi impute nimic, dar în acel moment dispare ca om şi ca politician”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

De fapt, politicienii noştri rămân perfect consecvenţi cu atitudinea de tipul „dă-i dracului cu Bruselu'lor cu tot, las'că latră ce-or lătra, uită şi ne lasă în pace“. Odinioară, asta era explicat în diverse reuniuni cu intelectuali fini prin faptul că navigam prin meandrele concretului unei democraţii incipiente, plăpânde şi, în general, cam aiurea rău de tot. De aia, înţelegând cerinţele discursului demagogic al birocraţiei bruxelleze, au ajuns ai noştri să promită solemn, cu mâna pe inimă, guvernare după guvernare că, din momentul în care vor ajunge ei la putere şi vor fi învinşi păcătoşii de adversari duşmănoşi şi vânduţi ALTORA, da, din acel moment, lăsaţi-ne pe noi să facem ordine şi veţi vedea minunea.
Ce-a ieşit, am văzut, vedem şi vom vedea. Fără probleme, că ne-am obişnuit şi chestiile astea chiar nu mai impresionează pe nimeni din spaţiul carpato-danubiano-pontic.
Asta cred că este singura explicaţie imaginabilă pentru lipsa completă de reacţie şi interes a guvernanţilor noştri (dar în aceeaşi măsură şi a opoziţiei) faţă de Raportul OLAF publicat ieri, o palmă solidă dată României, trimisă apoi la colţul repetenţilor, ăia de vor primi în plus şi notă proastă la purtare. Cum ar veni, scuze de expresie, mulţi, proşti şi hoţi: cam aşa s-ar traduce locul I cu coroniţă pe care-l ocupăm în statistica pe 2017 prezentată de organismul european de luptă împotriva corupţiei.
În raportul său, OLAF afirmă că în România există un trend privind existenţa unor înţelegeri între câştigătorul unei licitaţii şi consultant sau beneficiarul finanţării sau acela în care există un real conflict de interese, în acest sens fiind indicate două cazuri din România cu bani proveniţi din Fondul European de Dezvoltare Regională. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

„Acţiunile companiei americane nu vor mai fi tranzacţionate pe Bursa de la New York, Bayer fiind acum unicul proprietar al companiei Monsanto”, spun nemţii în cadrul unei declaraţii.
Preluarea, cea mai mare realizată vreodată de o companie germană, vine cu un cost mare pentru Bayer. Compania este forţată să renunţe la o parte din businessurile de seminţe şi de agenţi chimici pentru agricultură pentru a satisface cererile de competitivitate impuse de organele de reglementare.
Bayer se aşteaptă să câştige cel puţin 1,2 miliarde de doalri anual în plus după deal-ul cu Monsanto.
Uniunea dintre Bayer şi Monsanto vine după fuziunile Dow-DuPont şi Syngenta-ChemChina, de anul trecut.
Aceste trei corporaţii gigant controlează acum mai mult de două treimi din piaţa globală de seminţe şi pesticide, deşi faptul că Bayer renunţă la o serie de businessuri îi permite companiei BASF să devină un competitor puternic.
Deşi Bayer a reuşit să îi calmeze pe reglementatori, criticii spun că prea multă putere este acum în mâinile câtorva jucători, care au capacitatea de a mări preţurile şi de a micşora gama de produse. (Mai  multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.