Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Traian Băsescu manipulează. Procedeul se numește negare prin absurd

revista presei

Digi24:

Traian Băsescu manipulează atunci când spune că se așteaptă la 60-80 de dosare pe numele său spune Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a comparat afirmațiile fostului președinte cu ale unui suspect de furtul a un milion de euro. „Cineva spune: Ai furat un milion de euro! Ce un milion, dom'le?! Am furat 100 de milioane de euro și-am omorât-o și pe mama!”, a spus jurnalistul. „Procedeul domnului Băsescu – ăsta... am 60-80 de dosare – se numește negare prin absurd. E tot un procedeu de manipulare, un truc logic. Dacă ești acuzat în mod precis în unu, două, trei dosare, spui: Da, dom'le, nu numai trei! Cineva spune: Ai furat un milion de euro! Ce un milion, dom'le?! Am furat 100 de milioane de euro și-am omorât-o și pe mama! Vedeți? Se produce o magnificare, o augmentare, în absurd a acuzei. În loc să negi faptul precis pentru care ești acuzat, îl magnifici, îl umfli la absurd și spui: Da, dom'le, și sunt și împăratul Chinei! Asta face domnul Băsescu. Da, dom'le, o să am 60-80 de dosare! N-o să aibă 60-80. Deocamdată are cel puțin unul în care eu sunt hipercompetent: dosarul Mihăileanu. Acolo mă pricep. Ăsta... Nana, nu știu, nu cunosc speța”, a spus Cristian Tudor Popescu.„În dosarul Nana nu pot să-mi pun decât această întrebare: de ce un om aflat după zece ani, în ultimul an de mandat, în fruntea României, simte nevoie să cumpere un teren într-o zonă înțesată de vipere? Acolo era un cuib de vipere. Tot felul de samsari imobiliari din țară, din străinătate, ceva groaznic! Simte nevoie să se parașuteze acolo și să cumpere acel teren în ultimul an de mandat ca șef al statului. De ce oare trebuia să facă lucrul acesta? Nu știu”, a adăugat jurnalistul.

Hotnews:

PNL vrea sa dea posibilitatea Consiliului Superior al Magistraturii  de a sesiza Guvernul cu proiecte legislative de organizare a sistemului judiciar, se arata in programul de guvernare care va fi lansat sambata la Pitesti in cadrul Consiliului National al partidului. Potrivit programului, Guvernul poate respinge proiectele CSM doar cu motivarea deciziei. Pe de alta parte, liberalii vor ca Ministerul Justitie sa initieze programe de cooperare cu radioul si televiziunea publica pentru prezentarea justitiei printr-un program intitulat "Justitie si societate", dar si programe de educatie civica si juridica in scoli.

Romania Libera:

Ministerul Apărării Naţionale derulează în Bucureşti, în aceste zile, o acţiune de verificare a militarilor în rezervă. Sunt actualizate datele personale ale rezerviştilor şi sunt verificate actele personale – cartea de identitate şi livretul militar. Operaţiunea se face prin convocarea rezerviştilor la Centrele Militare de care aparţin, aceştia primind ordine scrise de chemare „pentru clarificarea situaţiei militare”. Dacă rezervistul nu se prezintă până la data limită indicată pe ordinul militar, poate primi o amendă între 100 şi 300 de lei.În mod normal, ordinele scrise ar trebui să le fie înmânate rezerviştilor de un agent de poliţie. Totuşi, există cazuri în care aceste ordine militare nu numai că nu sunt înmânate de poliţist, dar nu sunt puse nici măcar în cutia poştală. Într-o asemenea situaţie, rezervistul nu are cum să ştie că e aşteptat la Centrul Militar şi e pasibil de o amendă pentru neprezentare. Armata încearcă să evite asemenea litigii dând telefon persoanelor care întârzie să vină la Centrele Militare. Dar nici această metodă nu e infailibilă, întrucât e posibil ca unii rezervişti să-şi fi schimbat, în ultimii ani, numărul de telefon... Verificările din aceste zile nu schimbă situaţia militară a rezerviştilor, ei fiind repartizaţi, în caz de mobilizare, la aceleaşi unităţi. Verificarea rezerviştilor apare în contextul intensificării pregătirilor militare derulate în ultimele luni în România şi în alte ţări NATO din estul Europei. Acestea au fost planificate la reuniunea NATO din Ţara Galilor, desfăşurată ca răspuns la criza din Ucraina şi la acţiunile militare ale Rusiei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.