Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP MITRALIAZĂ PNL: Un partid de tejghetari care precupeţesc funcții, bani, influență

Digi24
cristian tudor popescu ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu mitraliază PNL pentru modul în care poartă negocierile cu PSD. Popescu spune că liberalii nu pot negocia de pe poziții de forță în condițiile în care ei sunt cei care au apelat la o coaliție cu PSD pentru a rămâne la guvernare.

"Ce cuvânt e potrivit pentru Partidul Național Liberal… Un singur cuvânt li s-ar potrivi – tejghetari. Partid de tejghetari, deoarece acești inși nu fac de 30 de ani decât să precupețească la tejghea funcții, posturi, bani, influență, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziție în România, pe principiile și valorile fundamentale ale liberalismului. Asta a făcut și face un lucru foarte rău în politica românească. De ce? Pentru că falsa opoziție, pseudoopoziția pe care a făcut-o PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziții autentice împotriva PSD. PSD e o permanență a acestor plaiuri. Vasile Văcaru spunea, în anii 90: „Dumnezeu e pesedist!”. Partidul ăsta nu poate fi scos din prim-planul politicii românești. Eu am renunțat la ideea asta. Nu se poate. E în fibra acestui popor, e băgat acolo în ADN-ul lui, n-ai ce să-i faci.

Citește și: Mircea Hava INTRĂ LA RUPERE în discuțiile privind renegocierea PNRR: Asta NU E DE ACCEPTAT

Însă PNL-ul a mimat opoziția vreme de 30 de ani. Singura șansă e să se constituie o opoziție autentică, valabilă, o opoziție doctrinară la PSD. Or, ce opoziție avem noi aici, unde acordul politic s-a încheiat, ne-a anunțat domnul Ciucă. Vasăzică, nicio problemă să ne înțelegem cu PSD-ul, urmașul PCR, cu Partidul Național Liberal, urmașii Brătienilor„, a comentat gazetarul la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.