Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Național-ceaușismul xenofob, anti-occidental, a trecut la AUR

Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat duminică seară, după ce exit-poll-urile de la alegerile parlamentare dau partidul AUR cu șanse să treacă pragul electoral de 5%, că această formațiune duce mai departe „virusul totalitarismului de extrema drepta al neolegionarismului”.

„AUR nu este o surpriza pentru ca virusul asta al totalitarismului de extrema drepta al neolegionarismului are o istorie destul de clar trasata in Romania de dupa razboi. In interiorul Partidului Comunist a luat nastere in anii '60 acest nucleu care s-a extins apoi rapid cucerind totul odata cu venirea lui Nicolae Ceausescu, al natioonal-socialismului de tip neolegionar, care rasturna comunismul internationalist si devenea comunism nationalist. Acest nucleu care are toate datele adica xenifobie, izolationism, nationalism agresiv, anti-occidentalism, toate acestea se duc din ceausismul anilor '80 in PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor, apoi in PPDD-ul lui Dan Diaconescu desi PPDD nu a avut o componenta atat de nationalista ci mai mult extrem populista, dupa PPDD urmeaza PSD-ul lui Liviu Dragnea si din PSD-ul lui Dragnea pentru ca a renuntat Marcel Ciolacu la acest nationalism-ceausism tarziu, a trecut in acest AUR si nu va disparea. Este o marca in gena politica a romanilor”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP) la Digi24.

Citește și: Momente incredibile în plenul CSM: Klaus Iohannis s-a ridicat şi a plecat, refuzând să le răspundă magistraţilor/ VIDEO .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.