Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, necruțător cu 'trioul de Premiul Nobel Dragnea-Vâlcov-Teodorovici': Aplică un principiu al impostorilor

ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că haosul din economie este provocat intenționat de trioul de Premiul Nobel Dragnea-Vâlcov-Teodorovici pentru că aceștia doresc să își ascundă propria incapacitate, dar și să pregătească propaganda pentru momentele crunte din punct de vedere economico-financiar care urmează.

Digi24:

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că băncile vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR. Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele. Care este explicaţia şi care sunt consecinţele? "PSD-ALDE au ajuns acolo unde am spus că vor ajunge de 1 an, la criză, la economie. Evident nu mai au bani, acesta este defectul grav și folosesc principiul impostorilor. Încearcă să creeze acum un defect și mai grav, adică aruncarea economiei în haos ca să spună după, că pentru acest haos sunt vinovate multinaţionalele, băncile, cozile de topor ale lui Soros, Occidentul și în general capitalismul în România", a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
„Mi-am dat seama azi, ascultându-l pe domnul Teodorovici, că la filmul de promovare al guvernului Dăncilă, filmul de Centenar, ar trebui adăugați Dragnea, Vâlcov și Teodorovici, Premiul Nobel pe economie pe 2018, premiu care are, după părerea mea, un trecut, opera acestor domni nu vine pe un teren virgin, au înaintași de seamă.
La începutul anilor 2000 doamna cântăreață Irina Loghin era senator al României din partea PRM și doamna a auzit ea că un individ pe nume RASDAQ îi fură pe români și a propus în Senatul României arestarea lui RASDAQ. RASDAQ înseamnă Bursa Română de Valori Imobiliare.
Cam asta a făcut azi trioul de Premiul Nobel Dragnea-Vâlcov-Teodorovici, arestarea bursei, ceea ce părea atunci o utopie amuzantă, iată că acum se realizează.
Senatorul Adrian Păunescu a propus stabilirea cursului leu dolar în Parlament prin vot. Avem mai recent un alt predecesor, domnul Tudose, ne-a comunciat că nu își ține salariul la bancă, că nu își ia salariul pe card pentru că nu vrea să dea 2 bani băncii și recomandă românilor să nu-și mai pună banii în bănci, deci să îi țină undeva la saltea, la ciorap.
Iată, deci, ce trecut ilustru avem în acest domeniu! Iar domnii Dragnea, Vâlcov și Teodorovici au fost acuzați pe nedrept. S-a spus că sunt iresponsabili, că aruncă România în haos, că au dat economia peste cap, bursa. Nu e adevărat, acești oameni știu foarte exact ce fac.
Acești oameni doresc să creeze acest haos pentru că aplică un principiu al impostorilor. Când nu ești în stare să remediezi un defect grav al unei instalații, încearcă să provoci pe furiș un defect și mai grav care să scoate instalația de tot din funcțiune ca să nu se mai cunoască defectul inițial pe care tu nu ai fost în stare să-l remediezi.
În clipa de față, PSD-ALDE au ajuns acolo unde am spus că va ajunge de 1 an, la criză, la economie. Evident nu mai au bani, acesta este defectul grav și folosesc principiul impostorilor. Încearcă să creeze acum unul și mai grav, adică aruncarea economiei în haos ca să spună după, că pentru acest haos sunt vinovate multinaţionalele, băncile, cozile de topor ale lui Soros, Occidentul și în general capitalismul în România”, a declarat jurnalistul (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Din păcate, toate politicile corecte de până acum – spre exemplu majorarea salariilor în sectorul medical, scăderile de impozite şi simplificarea taxării pentru întreprinderile cu sub un milion de euro cifră de afaceri sau programe precum România Start Up - au fost spulberate prin aceste măsuri foarte dure la adresa mediului de business.
Taxarea suplimentară şi haotică a marilor jucători din economie - bănci, companii din energie, telecom -, fără o minimă consultare, dezvăluie dintr-odată ce prăpastie s-a creat între conducerea acestei ţări şi mediul de afaceri, văzut aproape ca un duşman.
Este adevărat că participarea marilor jucători de business la plata taxelor este redusă în România, statul strângând doar 43% din taxe de la primele 4.500 de companii, aşa-numiţii mari contribuabili, care au o pondere de 70% din cifra de afaceri totală - dar astfel de măsuri anunţate peste noapte nu vor face decât să creeze o şi mai mare tensiune.
Cum să vii cu asemenea decizii şi să dai peste cap o întreagă economie, când toţi actorii din mediul de business cer predictabilitate şi dezbateri pe legile importante? Iată că au dreptate criticii şi toţi cei care au crezut în bunele intenţii ale acestei guvernări la adresa mediului de business s-au înşelat. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Germania vrea să dea undă verde recrutărilor din afara Uniunii Europene pentru a face faţă penuriei de forţă de muncă şi pe fondul îmbătrânirii populaţiei. În acelaşi timp a blocat investiţiile străine în companiile locale, mai ales cele din sectoare strategice.
Avem nevoie de mână de lucru din diverse state – din afara Germaniei şi a Uniunii Euopene, pentru a asigura locurile de muncă vacante, a precizat ministrul de Interne, conservatorul Horst Seehofer, la ieşirea din Consiliul de Miniştri.
Dezbaterea politică este agitată dat fiind că în acelaşi timp, este analizat primul proiect de lege privind imigraţia.
În mai multe sectoare ale economiei germane se înregistrează o lipsă de muncitori.
Proiectul prevede că persoanele originare din ţări situate în afara Uniunii Europene, calificate, pot obţine un permis de şedere cu o durată de 6 luni, timp în care vor trebui să îşi găsească de muncă. Dacă vor găsi, permisul va fi automat extins. În cele şase luni, ele nu au dreptul la ajutoare sociale şi vor trebui să se descurce pe cont propriu.
Germania intenţionază să recruteze în sectoare importante – informatică, tehnologia informaţiei, în hotelerie şi pentru îngrijirea bătrânilor. O lipsă acută de personal se înregistrează în societăţile mici şi mijlocii. Potrivit experţilor de la Agenţia Federală de Muncă, Germania va trebui să angajeze, anual, în medie, până în anul 2050, 400.000 de muncitori din afara statelor Uniunii Europene.
Patronatele au cerut deseori ca această migraţie să fie facilitată. Dreapta conservatoare le-a tot răspuns că o astfel de lege ar putea provoca sosirea unui nou val de migranţi, după cei 1 milion înregistraţi în 2015 şi 2016, care au redesenat peisajul politic german pe fondul îngrijorărilor exprimate de o parte a populaţiei.(Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.