Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Nu am putea să impunem BOR legea robotică a lui Isaac Asimov?

Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat, vineri seară, la Digi24, că prima lege a roboților, enunțată de scriitorul Isaac Asimov, ar trebui să fie impusă și preoților ortodocși.

„Eu am acest pârdalnic obicei, întreb unde scrie. Unde scrie în credința ortodoxă că principala datorie a unui credincios, și cu atât mai mult a unui ierarh, prelat, preot, este să apare viața omului? Unde scrie asta? În prima lege din cele trei enunțate de Isaac Asimov, un robot nu trebuie să pună în primejdie viața unui om și nici prin neintervenție să permită să se întâmple acest lucru. Nu am putea să impunem legea asta robotică a lui Asimov clerului ortodox din România?”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP) la Digi24.

Cele 3 legi ale roboților, enunțate de Isaac Asimov, scriitor de literatură SF, sunt:

Legea 1. Un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă un rău.

Legea 2. Un robot trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană, atât timp cât ele nu intră în contradicție cu Legea 1.

Legea 3. Un robot trebuie să-și protejeze propria existență, atât timp cât acest lucru nu intră în contradicție cu Legea 1 sau Legea 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.