Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP o ironizează pe Dăncilă: 'Râdeau şi focile de la Polul Nord'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu pe tema rechemării în țară, la solicitarea premierului, a ministrului justiției Tudorel Toader, aflat în vizită de lucru în Japonia.

Digi24:

Tudorel Toader a avut un discurs impecabil şi a procedat strict profesional, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
Gândiţi-vă la ce aberaţie s-a ajuns. Doamna prim-ministru îl cheamă din Japonia pe ministrul justiţiei la ordin, în regim de urgenţă. Ca să ce? Ce ar putea să facă ministrul Justitiei adus aici? Răspuns: nimic. Cum să îl chemi? Ce să facă? Râdeau şi focile de la Polul Nord. Cum să vii din Japonia astă seară şi s-o dai afară pe Kovesi fără o concluzie a CSM, a Inspecţiei Judiciare?
Cum au putut să creadă liota de psd-işti că un om care totuşi...e un om la o vârstă şi e magistrat... era imposibil. Rămâneam în istoria juridică a lumii pe 100 de ani. Toată brigada artistică îşi avea sensul absurd doar în această revocare din seara asta.
Klaus Iohannis a văzut ce s-a întâmplat la 6.00, şi-a dat seama că psd-iştii sunt pe călcâie. Din ce ne spune Klaus Iohannis, se întâlnise cu Dragnea înaintea declaraţiei lui Tudorel Toader, a vrut să sugereze că datorită lui a făcut declaraţia din seara asta: „şi în urma acestei întâlniri, Tudorel Toader ne-a informat că o să ne informeze".
De data asta, Tudorel Toader a procedat ca la carte. Discursul lui este impecabil: am un raport pe care o să-l prezint în Parlament, în care voi prezenta toate aspectele legate de funcţionarea DNA de-a lungul vremii”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Adevarul:

Într-adevăr, dureros de sensibil subiect deoarece există acum viziuni foarte diferite, adesea chiar profund contradictorii, asupra priorităţilor ce vor trebui decise (deci finanţate) în viitorul exerciţiu financiar multianual, ceea ce, de fapt, înseamnă că acum, pe masa discuţiilor, se află opţiunile pentru întregul viitor al proiectului european. În acest sens, ieri, Comisia Europeană a prezentat un foarte amplu document bazat pe scenarii opţionale, cele pe baza cărora se va alege cel în care europenii vor investi resursele viitorului.
În zilele următoare, vă voi prezenta detaliile acestor scenarii alternative.
Încep azi, din motive evidente, cu scenariile propuse ca răspuns la întrebarea: „Care este nivelul apropriat de ambiţie pentru o politică eficientă de coeziune?“. După cum veţi vedea, implicaţiile fiecăruia dintre scenarii sunt enorme, presupunând schimbări fundamentale în filozofia dezvoltării UE pe termen lung şi anunţând o dezbatere asimilabilă unei bătălii feroce.
Liderii noştri politici ar trebui să arate că sunt profund interesaţi de o discuţie internă în România pe aceste teme, de definirea unei viziuni şi a unei poziţii ferme de negocieri pentru apărarea intereselor naţionale, europarlamentarii noştri ar trebui să ia poziţie în favoarea a ceea ce credem că ar fi scenariul cel mai favorizant pentru ca ţara noastră să rămână în jocurile pe termen mediu şi lung. Şi, cu siguranţă, ar trebui să fie extrem, extrem de atenţi la aceste consideraţii generale care, în realitate, ar putea fi un mare semnal de alarmă. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Seful diplomaţiei americane Rex Tillerson, se afla joi şi vineri la Ankara pentru discuţii "dificile" cu responsabilii turci, în contextul în care războiul din Siria a luat o turnură şi mai complicată. În presa europeană mulţi comentatori se mai întreabă dacă Turcia, care face parte din NATO, mai este efectiv un aliat al occidentului.
"Relaţiile noastre se află într-un moment foarte critic. Fie că le vom ameliora, fie că ele se vor degrada complet" a declarat ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu, cu care se întreţine vineri 16 februarie Rex Tillerson. Mărul discordiei este operaţiunea lansată de armata turcă împotriva enclavei kurde Afrine din Siria, ceea ce, spune Washington-ul, deturnează forţele antijihadiste de la lupta lor prioritară.
Situaţia s-ar putea agrava şi mai tare dacă turcii vor ataca regiunea Minbej, şi ea controlată de kurzi, dar unde se află şi militari americani. Ar însemna pur şi simplu ca turcii să intre în conflict direct, pe teren, cu forţele americane. Reamintim că Ankara îi consideră pe kurzii din respectivele enclave siriene drept “terorişti” care sprijină insurecţia kurdă din Anatolia, mai precis Partidul Muncitorilor din Kurdistan.
In Franţa, multe voci, printre care cea a filozofului Pascal Bruckner  şi cea a fostului ministru de externe Bernard Kouchner, cer Parisului să facă un gest diplomatic în favoarea kurzilor. Semnatarii acestui mesaj publicat în Le Figaro consideră că forţele turce care au lansat ofensiva împotriva kurzilor din enclava Afrine sunt sprijinite de grupuri jihadiste “cunoscute pentru crimele lor de război şi pentru colaborarea lor în trecut cu Organizaţia stat islamic”. (Mai multe detalii AICI)

Mediafax:

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că o femeie de 62 de ani, din Bihor a murit din cauza virusului gripal tip A, aceasta fiind nevaccinată şi având probleme de sănătate preexistente.
Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce, luni, s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.