Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP o 'spulberă' pe Dăncilă: 'Nu are din ce funcție să-și dea demisia'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu pe tema conflictului dintre președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Digi24:

În războiul dintre palate, cei care vom avea de suferit suntem noi, populația, pentru că  e posibil să asistăm la o prăbușire economică a României, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În acest moment, România este condusă haotic din punct de vedere ec0nomico-financiar, pentru că actorii acestui conflict sunt motivați strict electoral, consideră CTP.
"(...) Doamna Dăncilă nu va avea nicio reacție (la cererea președintelui - n.r.). De altfel, e o problemă de logică aici, în primul rând. Dna. Dăncilă nu poate să-și dea demisia, înainte de orice considerent, pentru că n-are din ce funcție să și-o dea. Doamna Dăncilă nu a îndeplinit funcția de prim-ministru nicio zi până acum. Nu va avea reacție, pentru că dânsa în general nu judecă cu capul propriu și nu vorbește liber. De altfel, în primul rând, de ce să se ducă la Cotroceni? Credeți că este capabilă dânsa să susțină o discuție de un anume nivel, în aceste trei luni de mandat ați văzut-o în vreo emisiune televizată, fie și la un post amic PSD-ului, ați văzut-o în vreo discuție liberă? Nu am văzut-o decât făcând eforturi supraomenești să citească de pe hârtii. Deci nu va avea nicio reacție dna. Dăncilă, iar PSD va încerca să meargă înainte fără a ține seama de președintele Iohannis.
De altfel, tot acest scandal cu Israelul - nu cu Israelul, că scandalul e în interiorul României - cu mutarea ambasadei a fost generat de dorința dlui Dragnea de a-i diminua imaginea politică și autoritatea președintelui Iohannis: iată că în politica externă, eu, Dragnea, pot să fac lucrurile astea fără să îi cer voie președintelui Iohannis! Despre asta este vorba, nu despre nu știu ce înțelegeri secrete cu „evrei”, cum absolut nefericit a spus dl. președinte Iohannis.
Vom asista în continuare la o bătălie politică, în vreme ce inflația va continua să crească, ROBOR va continua și el să crească,  deficitul de balanță comercială va continua să crească și situația economică a României se va înrăutăți, indiferent de ce zice dl. Dragnea, indiferent ce zice dl. Iohannis și indiferent de ce tace dna. Dăncilă (...)", a declarat jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Kim Jong-un a anunţat recent, la o şedinţă a partidului său, că a renunţat la programul balistic şi testele nucleare în Coreea de Nord. Anunţul vine cu puţin timp înainte de summitul inter-coreean nord-sud şi înaintea posibilei bilaterale Trump-Kim Jong-un, şi la scurt timp după vizita neconfirmată a lui Mike Pompeo, desemnat secretar de stat al SUA, aflat în procesul de validare în Congres, la Phenian.
Trei lucruri devin obligatorii în discuţia privind situaţia din regiune: ce înseamnă acest anunţ şi mai ales unul făcut în contextul forului de decizie politică al Phenianului, cât de serios este un asemenea angajament şi cât de sustenabil e el, respectiv cât costă renunţarea la programul balistic nuclear al Coreei de Nord. Am mai putea adăuga, fără riscul de a greşi, că analiza nu e completă dacă nu ne uităm şi la modificările strategice pe care le produce o asemenea schimbare de abordare la Phenian pentru regiune şi pentru întreaga lume.
Mai întâi un asemenea anunţ într-un for de conducere al partidului muncitoresc – partidul unic din Coreea de Nord – este un „semn de viaţă“. Respectiv el este, cel mai probabil, o condiţie prealabilă solicitată de partenerii de dialog – Coreea de Sud, SUA – în perspectiva continuării negocierilor, un pas care validează seriozitatea angajamentului Phenianului în acest proces. Chiar dacă abordarea nu e ireversibilă, iar garanţiile într-o dictatură sunt mai degrabă ipotetice şi simbolice, fiind lesne de denunţat pe baza unei abordări propagandistice inverse, partenerii de dialog au considerat că anunţul public, mai ales în Congresul partidului unic aflat la guvernare, poate fi considerat un pas suficient de important care să reprezinte un început şi manifestarea voinţei de negociere.
Asta nu înseamnă renunţarea la arma nucleară, cu uraniu sau plutoniu, nu înseamnă că nord-coreenii nu mai au capabilităţi nucleare sau balistice, nu înseamnă controlul materialului nuclear pentru programul militar sau încetarea cercetării pentru miniaturizare şi soluţii tehnice de control al revenirii rachetelor balistice în atmosferă, detonării la impact sau controlată a rachetei balistice nucleare. Totuşi, de remarcat, cât timp această tehnologie nu e identificată şi testată, Coreea de Nord nu este încă un stat nuclear, deţinător al unei rachete balistice cu încărcătură nucleară. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Nu ştiu dacă cineva dintre voi sau dintre prietenii voştri sau dintre followerii voştri a renunţat la pagina de Facebook după scandalul Cambridge Analytica când s-a aflat, şi creatorul Mark Zuckerberg a confirmat oficial, că reţeaua de socializare v-a vândut către companiile de cercetare, firmele de comunicare şi către cine mai ştie cine.
Nu cred că vreunul dintre voi a şters pagina de Facebook după ce a aflat sau după ce a citit că firmele de cercetare au folosit datele despre voi pentru a vă manipula, pentru a vă influenţa opiniile şi, în final, pentru a vă determina să faceţi un lucru sau să luaţi o decizie.
Dacă nu v-aţi şters pagina de Facebook ca reacţie şi represalii la aceste dezvăluiri, asta înseamnă că reţeaua de socializare este mai importantă în viaţa voastră decât toate aceste dezvăluiri.
Posibilitatea de a interacţiona cu lumea gratis, de a pune poze, de a arăta lumii ce aţi făcut, ce aţi citit, cu cine şi unde aţi fost şi nu în ultimul rând posibilitatea de a scrie şi de a reacţiona la ceea ce scriu alţii este foarte importantă în acest moment.
Chiar dacă Facebook v-a vândut, cu sau fără ştirea voastră (poate v-aţi dat seama), un like, un share, un check in, o poză fac mult mai mult decât subiectul principal discutat la audierea lui Mark Zuckerberg în Congresul American, cel al privacy-ului.
Nu există o alternativă reală la Facebook din punctul de vedere al socializării, din punct de vedere psihic şi emoţional.
La audierile din Congres, un senator se întreba ce model de business este cel folosit de Facebook, când totul este gratis. Clienţii, utilizatorii, adică voi, folosiţi acest serviciu fără să plătiţi vreun ban.
De partea cealaltă, cu ajutorul vostru, Facebook a creat cea mai mare bază de date din  lume despre oameni, despre noi, despre obiceiurile, visele şi dorinţele noastre. (Mai multe detalii AICI)

Business Magazin:

Bucureştiul ocupă anul acesta locul 107 în lume într-un top privind calitatea vieţii, una dintre cele mai slabe performanţe dintre oraşele europene. Praga este pe locul 69 din 213 oraşe analizate, Budapesta pe 76, iar Varşovia pe 82, potrivit Mercer, compania de consultanţă în resurse umane care de 20 de ani realizează acest clasament. În timp ce mai toate capitalele din regiune şi-au îmbunătăţit condiţiile pentru rezidenţii lor, Bucureştiul este blocat pe aceeaşi poziţie de 10 ani. Coincidenţă sau nu, un bucureştean petrece blocat în trafic circa o oră pe zi. Există soluţii de redresare?
În ultimele două decenii, consultanţii de la Mercer au analizat condiţiile de viaţă din circa 450 de oraşe din toată lumea pentru ca la final să rezulte o listă cu 213 de oraşe ordonate în funcţie de calitatea vieţeii. Mercer, companie specializată în resurse umane, face acest exerciţiu pentru a vedea care sunt cele mai bune oraşe pentru un expat, dar rezultatul cercetării este util foarte multe categorii de public, inclusiv pentru locuitorii din oraşele respective.
”În Europa, cele mai mari salturi în ceea ce priveşte calitatea vieţii în ultimii 20 de ani au fost vizibile în oraşele din estul Europei“, spune Martine Ferland, senior partner şi preşedinte peste regiunea EuroPac (Europa şi Pacific). ”Factorii care au dus la aceste salturi au fost îmbunătăţirea serviciilor publice, transportul şi siguranţa personală, concomitent cu un acces mai bun la facilităţi de recreere. Ca urmare a unor standarde de viaţă îmbunătăţite, s-a dezvoltat şi o piaţă competitivă a forţei de muncă, multe dintre oraşele din această zonă reuşind să atragă multinaţionale“, continuă reprezentanta Mercer.
Nu este cazul Bucureştiului, cel puţin nu în materie de calitate a vieţii.
În ultimii cinci ani, de exemplu, numărul zilnic mediu de călători cu metroul din Bucureşti a crescut cu circa 8,4%. Staţia campioană în ceea ce priveşte traficul este Aurel Vlaicu, zonă în care sunt concentrate foarte multe sedii de firme. Aici, traficul mediu zilnic de călători a crescut cu 50%, potrivit datelor furnizate de Metrorex. Lipsa unor soluţii coerente pentru gestionarea acestui trafic suplimentar este vizibilă în dimineaţa şi seara fiecărei zile lucrătoare, când vagoanele metrourilor sunt pline până la refuz. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.