Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, reacție furibundă după ce R. Moldova i-a prelungit interdicţia lui George Simion: Pentru prima dată, ţinta AUR se identifică public cu cea a Kremlinului

Radu Pop
captura YouTube - Recorder talks
Cristian Tudor Popescu CTP

CTP, reacție furibundă după ce R. Moldova i-a prelungit interdicţia lui George Simion: Pentru prima dată, ţinta AUR se identifică public cu cea a Kremlinului

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP), un cunoscut opozant al lui George Simion, a comentat gestul premierului Republicii Moldova, care a prelungit interdicţia de a intra în ţara vecină a preşedintelui AUR până în 2028, dar şi reacţia acestuia la aflarea veştii.

CTP este de părere că, prin declaraţiile făcute marţi, George Simion a arătat pentru prima dată public faptul că agenda politică a sa şi a partidului AUR sunt aliniate celei a lui Putin şi a Kremlinului.

Declarațiile liderului AUR, George Simion

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o ţară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul de la Prut. Nu văd niciun argument pentru care al doilea stat românesc să continue să existe în altă componenţă decât în componenţa ţării mame. Cu siguranţă nu-mi doresc perpetuarea unei statalităţi moldoveneşti diferită de România. Eu iubesc România de Nistru pân’ la Tisa”, a spus George Simion, într-o conferinţă de presă.

Liderul AUR a fost întrebat dacă are în plan destabilizarea Republicii Moldova.

„Vă daţi seama că noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorim să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vrem să avem o singură ţară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei – Stalin şi Hitler – să ne despartă. Cu siguranţă în ochii guvernanţilor din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt eu de mic, aşa m-au învătat bunicii că e corect”, a adăugat acesta.

Ce a scris CTP pe Facebook

CTP a comentat pe pagina sa de Facebook discursul lui George Simion, susţinând că acesta demonstrează că preşedintele AUR este aliniat politicii Kremlinului.

„Premierul moldovean Dorin Recean l-a declarat pe G. Simion interzis pentru încă 5 ani în Republica Moldova deoarece „Face parte din efortul de destabilizare a țării de către Rusia”.

Drept răspuns, șeful AUR a glăsuit că „Republica Moldova e un stat artificial” și că „Nu mai trebuie să existe președinție, parlament și guvern la Chișinău”. Întrucât toate sondajele arată limpede că nu doar politicienii, ci peste trei sferturi din populația Basarabiei nu doresc în clipa de față unirea cu România, asta se poate face doar prin anexarea cu forța de către România.

Pentru prima dată, ținta AUR se identifică public cu cea a Kremlinului: desființarea prin forță a statului independent și suveran Republica Moldova și retransformarea într-o gubernie rusească”, a punctat CTP, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.