Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP sare ironic după ce Iohannis și-a anunțat candidatura la șefia NATO: Se autoimpune, ca Firea!

captură TV
CTP Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat la vestea că președintele României, Klaus Iohannis, a intrat oficial în cursa pentru șefia NATO. CTP face o comparație între Klaus Iohannis și Gabriela Firea, cotându-i pe ambii cu slabe șanse de câștig.

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat, astăzi, candidatura la șefia NATO

Iohannis se autopropune „în forță” la șefia NATO, așa cum Firea se autopropune „în forță” ca candidată PSD la Primăria Capitalei. Cu tot atâtea șanse de câștig, a comentat CTP.

Klaus Iohannis a prezentat, marţi, un decalog referitor la viziunea sa pentru viitorul NATO, într-un editorial publicat în Politico, la scurt timp după ce şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a spulberat pacea și a modificat grav mediul nostru de securitate, reverberând dincolo de limitele zonei euro-atlantice. Și Rusia va rămâne cea mai semnificativă și directă amenințare la adresa Alianței în viitorul apropiat. Terorismul, instabilitatea generalizată, concurența strategică în creștere și avansarea autoritarismului - toate acestea provoacă interesele și valorile NATO. Acțiunile calmoase din partea statelor și a actorilor nestatali deopotrivă au un efect perturbator asupra structurii interioare a societăților noastre. Între timp, erodarea arhitecturii de control al armelor, dezarmare și neproliferare, pe care o construim de ani de zile, subminează și mai mult stabilitatea noastră strategică”, scrie Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.