Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP scoate capul la TV, după reușita 'Rachetei României': Nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți?

Digi24
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a declarat joi, pentru B1 TV, că nu se simte mândru de performanța obținută de David Popovici la Mondialele de Natație și asta pentru că nu a avut nicio contribuție. În schimb, gazetarul a remarcat faptul că unii politicieni „au sărit din baie” ca să se asocieze și să se lipească rapid de succesul tânărului sportiv.

Amintim că Popovici a obținut două medalii de aur, la probele 100 m liber și la 200 m liber, la aceeași ediție de campionat mondial de natație – o performanță care nu a mai fost atinsă din 1973.

„Nu, nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți?

Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Dl Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ”ne-a făcut să fim mândri David Popovici”.

Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat.

Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunc să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a susținut Cristian Tudor Popescu, pentru B1 TV.

De ce nici România nu trebuie să fie mândră de reușita lui Popovici

„Nici România nu are de ce să fie mândră, că Popopvici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol.

Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera României în niciun caz”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.